Θέλουν πιο σκληρή γραμμή

«Θα έπρεπε να είμαστε καθημερινά στα κεραμίδια, να μην αφήνουμε την κυβέρνηση να πάρει ανάσα», λένε χαρακτηριστικά. Ζητούν από τον κ. Σαμαρά να ανεβάσει τους τόνους, ακόμη και να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Από τη Συγγρού απαντούν ότι μια τέτοια κίνηση, εκτός του ότι δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα, θα συσπείρωνε το κυβερνών κόμμα και θα πρόσφερε πρόσκαιρη ανακούφιση στον Γ. Παπανδρέου. Οι βουλευτές, από την πλευρά τους, εξηγούν ότι σε αυτήν την περίπτωση, επί ένα τριήμερο, όσο θα διαρκέσει η σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός και οι βασικοί υπουργοί θα δεχτούν τη σφοδρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Από ορισμένους βουλευτές επισημαίνεται επίσης η ισχνή παρουσία του κ. Σαμαρά στη Βουλή, με πιο πρόσφατη αφορμή το γεγονός ότι δεν μίλησε στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, σε αντίθεση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, που άσκησαν σκληρή κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Ακόμη διατυπώνουν το ερώτημα γιατί ο πρόεδρος δεν αξιοποιεί την «Ώρα του πρωθυπουργού» για να αντιπαρατεθεί με τον κ. Παπανδρέου και να τον καταγγείλει στον ελληνικό λαό. «Έχουμε εκχωρήσει το προνόμιο αυτό στον Τσίπρα», λένε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, με την εξαφάνιση του πρωθυπουργού από τη Βουλή, η παρουσία του Σαμαρά θα έδειχνε τη μεγάλη διαφορά για το ποιος σέβεται τη Βουλή.
Στο μεταξύ, στα… χαρτιά έμειναν οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί προ 20ημέρου –με τη μορφή διαρροών από στενούς του συνεργάτες– ότι ο κ. Σαμαράς θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους βουλευτές, με στόχο σε εύλογο χρονικό διάστημα να τους συναντήσει όλους και να ακούσει τις απόψεις τους.


Σχολιάστε εδώ