διάδρομοι και ψίθυροι

ξΠαραμένουν αρνητικοί πρωταγωνιστές οι τίτλοι εταιρειών που σε άλλες εποχές θα ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους σε περιόδους «συγκέντρωσης» των επενδυτικών κινήσεων σε χαρτιά με «αμυντικές» ιδιότητες. Ο λόγος για τους τίτλους των ΕΛΠΕ και ΟΤΕ, αλλά και για τον ΟΠΑΠ. Παραμένουν στο στόχαστρο των πωλητών σε τακτά χρονικά διαστήματα. Περιμένουμε αντίδραση;

ξΒιοχάλκο: Ο τίτλος της μητρικής του ομίλου πιέστηκε μεσοβδόμαδα.

ξΔΕΗ: Τα σενάρια των αποκρατικοποιήσεων στα οποία φιγουράρει εδώ και μήνες επηρεάζουν τις επιδόσεις της…

ξAlpha Bank – Eurobank: Οι μετοχές που ξεχώρισαν στην ανοδική κίνηση του ΧΑ από τον πολύπαθο τραπεζικό κλάδο.

ξCoca Cola – 3Ε: Και μόνο το γεγονός πως το χαρτί με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση μπορεί και κλείνει σε θετικές συνεδριάσεις σε υψηλό ημέρας δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει για πολύ καιρό ακόμα και πάντως για όσο διάστημα οι τράπεζες θα βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα».

ξFolli Follie: Εξακολουθεί να έχει θέση στα χαρτοφυλάκια μεγάλων παικτών και ενίοτε αποδεικνύει το γιατί συμβαίνει αυτό!

ξΕλλάκτωρ, Μotor Oil, Jumbo: Στη συνομοταξία των μετοχών που κινούνται είτε για το «καλό», είτε στις πτωτικές συνεδριάσεις. Κρατούν –τηρουμένων των αναλογιών– μεγάλο μέρος της καθημερινής συναλλακτικής δραστηριότητας.

ξΜυτιληναίος, Τιτάνας: Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και γι’ αυτά τα χαρτιά, που ελλείψει τραπεζικών «πρωταγωνιστών» αναλαμβάνουν συχνά-πυκνά αυτόν τον ρόλο…

ξΤράπεζα Κύπρου: Από την Τετάρτη 26/10 μπήκαν νέες μετοχές της σε διαπραγμάτευση στο ΧΑ. Προέκυψαν από μετατροπή αξιογράφων αλλά σε τόσο ρηχή αγορά ακόμα και 32.000 νέα «κομμάτια» αλλάζουν τις ισορροπίες, έστω για μία ή δύο συνεδριάσεις.

ξMarfin Investment Group: Μαζί με τη Εurobank, είναι οι μετοχές που κινήθηκαν αρκετά τις τελευταίες ημέρες και στο Χρηματιστήριο Παραγώγων.


Σχολιάστε εδώ