από το Περιστύλιο…

Ο ίδιος μπορεί με αυτόν τον τρόπο να επιδιώκει να δέσει την επόμενη μέρα του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αλλά στους βουλευτές που δεν πρόσκεινται απαραίτητα σʼ αυτόν ταιριάζει η παροιμία «ο πνιγμένος απʼ τα μαλλιά του πιάνεται»… Συμμερίζονται δηλαδή τις απόψεις του ακριβώς στο σημείο που θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να φύγουν αξιοπρεπώς. Να σημειωθεί ότι η Μιλένα έλεγε ότι έχει στην τσέπη του την αυτοδυναμία ο Σαμαράς και ότι δεν υπάρχει αμφιβολία γιʼ αυτό. Να το κεράσετε κάτι το κορίτσι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.

νΤο θέμα της έγκρισης με ευρεία πλειοψηφία 180 ψήφων έφτασε και στην ολομέλεια της Βουλής. Το έθεσε –ποιος άλλος;– ο Γ. Καρατζaφέρης.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Νέα Δημοκρατία τσινάει με τους 180. Αφού ούτως ή άλλως δεν θα το ψηφίσετε, άσʼ τους να εκτεθούν με το 180. Εσύ πάλι, γιατί τους λες να μην το βάλουν στο 180; Για να το πάνε στο 150 και να καλυφθούν; Όχι, 180 και να εκτεθούν!», έκανε την αβάντα στον Βενιζέλο.

– «Ούτε 150 έχουν τώρα. Ας το φέρουν…», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

– «Δεν έχει κανένας δικαίωμα να αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ», έσπευσε ο Χρ. Πρωτόπαπας.

νΚαι ο απίστευτος φίλος του υπουργού επανήλθε «καρφώνοντας» ότι ο Βενιζέλος τού είπε ότι θα πάμε με 180, 180% (!) και τσαντίστηκε κιόλας γιατί δεν βλέπει να του βγαίνει το πρόγραμμα: «Πηγαίνετε με εκατόν ογδόντα», συμβούλευσε. «Δεν άπτεται κυριαρχικών δικαιωμάτων το θέμα; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ο υπεύθυνος χειριστής, μου το είπε ευθέως χθες στο τηλέφωνο, ότι 180% θα πάμε με εκατόν ογδόντα. Εάν, λοιπόν, είστε τόσο ρηχοί, να βεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον αρχηγό ενός κόμματος ότι θα πάμε με 180% με εκατόν ογδόντα και αυτό να αλλάζει μέσα σε μερικές ώρες, τότε πιστεύω ότι αυτή η ρηχότητα δεν έχει θέση στη σοβαρότητα της κατάστασης»…

νΠερικεκομμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012 που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή. Το συνολικό ύψος του είναι 170.972.000 ευρώ έναντι 197.988.000 το 2011. Οι περικοπές οφείλονται κατά 70% σε μειώσεις των δαπανών για τις αμοιβές των βουλευτών και του προσωπικού της Βουλής και κατά 30% σε μειώσεις των λειτουργικών εξόδων όπως μετακινήσεις, δημόσιες σχέσεις, προμήθειες, μισθώσεις κ.λπ. Το σύνολο των μειώσεων των δαπανών των προϋπολογισμών της Βουλής για τα έτη 2010, 2011 και 2012 ανέρχεται στα 51.168.000 ευρώ, ξεπερνώντας σε ποσοστό μείωσης το 23% σε σχέση με το 2009.


Σχολιάστε εδώ