Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…

Δεν καταλαβαίνετε, κύριε πρόεδρε, ότι δημοσιοποιώντας αυτές οι διχογνωμίες, που δεν είναι καθόλου πρωτότυπες στον ιατρικό χώρο, υπονομεύετε την εμπιστοσύνη των γονιών στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και στους γιατρούς του; Ότι θα είναι στο δίλημμα και στην αγωνία σε ποιον γιατρό να εμπιστευτούν το παιδί τους; Συνειδητοποιείτε την τεράστια ζημιά που έχετε ήδη κάνει μʼ αυτή την ενημέρωση που κάνατε και βγήκε στον αέρα μόνο και μόνο για να εκδικηθείτε τους γιατρούς που εργάζονται στο νοσοκομείο που διοικείτε; Και οι οποίοι δεν θα είναι πρωτοδιόριστοι… Χρόνια υπηρετούν στο «Αγία Σοφία».

Αυτή είναι η μια πλευρά. Με την απόφασή σας να βάλετε λουκέτο στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα (αλήθεια, με ποιο δικαίωμα, του πατέρα σας είναι το νοσοκομείο;), στέλνοντας τα παιδιά και τους γονείς τους, που είχαν την ατυχία να ανοίξει την πόρτα τους η αρρώστια, στο Ωνάσειο, το κορυφαίο συμπέρασμα είναι ότι αποτύχατε ως διοικητής, από τη στιγμή που δεν μπορέσατε να συνεργαστείτε με τους γιατρούς της Καρδιοχειρουργικής, να τους πείσετε ότι πρέπει να αφήσουν τις διαφορές μεταξύ τους, για το συμφέρον της ζωής των παιδιών που έχουν πρόβλημα. Πριν από σας υπήρχε το ίδιο πρόβλημα; Κι αν ναι, οι προκάτοχοί σας γιατί δεν έκλεισαν τη Μονάδα που έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό πολλά εκατομμύρια, λες και μας περισσεύουν οι Καρδιοχειρουργικές Μονάδες για παιδιά; Προφανώς πέτυχαν να λειάνουν τις προσωπικές αντιθέσεις, που δεν θα διστάσουμε να πούμε ότι ενδεχομένως να ήταν και ανταγωνισμός για την πελατεία…

Στο Ωνάσειο γιατί δεν συμβαίνει αυτό που, όπως λέτε, γίνεται στο «Αγία Σοφία»; Η απάντηση είναι απλούστατη. Γιατί εκεί διοικούν πιο ικανοί και… διπλωμάτες, διαφορετικής νοοτροπίας (όχι αλαζονικής όπως εσείς, αν κρίνουμε και από το σόου που δώσατε, προσπαθώντας να βρίσκεστε σε εκδηλώσεις δίπλα στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη).

Κλείνοντας, ένα θα επισημάνουμε. Αυτό που έγινε στο Νοσοκομείο Παίδων δεν έχει ξαναγίνει σε κανένα νοσοκομείο της χώρας, κύριε Παπασάββα. Ελπίζουμε να συνειδητοποιείτε τις ευθύνες των πράξεών σας… Φυσικά δεν έχουν λιγότερες οι καρδιοχειρουργοί, αν αληθεύουν βέβαια οι καταγγελίες του διοικητή του νοσοκομείου.


Σχολιάστε εδώ