Ακηδεμόνευτο συνέδριο ζητάει ο Π. Κρητικός

Τη διεξαγωγή ενός «ακηδεμόνευτου και απατρονάριστου συνεδρίου» ζητά ο Παν. Κρητικός, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, με ανοιχτή επιστολή του στον Γ. Παπανδρέου.
Στόχος του συνεδρίου θα πρέπει να είναι «η ιδεολογική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, στη βάση των ιδρυτικών του αρχών και σε αυτό να μιλήσει μόνο ο οργανωμένος λαός». Στην επιστολή του ο Παν. Κρητικός μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Η ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι έξω, πέρα και μακράν από την ιδεολογία του Κινήματος, τις παραδόσεις του και τη φιλοσοφία του, μια πολιτική η οποία έχει προκαλέσει κρίση στην παραταξιακή συνείδηση…
Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, η οργανωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ, ιστορικά και ιδεολογικά έχει αυτοκαθοριστεί με τις καταστατικές διακηρύξεις του. Αυτές οι διακηρύξεις δεν ετεροκαθορίζονται ούτε παραμορφώνονται. Συνεπώς, αυτό το λαογέννητο Κίνημα δεν θα ανεχθεί καμία ”αλλαγή φρουράς” με εκπροσώπους του μεταλλαγμένου μηχανισμού και του μεταμοσχευμένου και ασύμβατου ελιτισμού. Μια τέτοια λύση θα διαιώνιζε την κακοδαιμονία, με αποτέλεσμα τον περαιτέρω εκφυλισμό του…».


Σχολιάστε εδώ