Όργανα της κυβέρνησης οι κουκουλοφόροι δολοφόνοι!

Αυτήν τη φορά, λένε, εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και «αναρχοφασιστοειδή», που με μολότοφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα, ειδικά στο μέρος όπου ήταν το ΠΑΜΕ.

Αποτέλεσμα –όπως είναι γνωστό– αυτής της επίθεσης ήταν και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα, ενώ δεκάδες ήταν και οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Το μίσος των «κουκουλοφόρων» κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ, λένε στο ΚΚΕ, εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία, και η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη, αφού η επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει από κρατικές δομές, από κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό, τονίζουν, το αποδεικνύει η ιστορία, αυτό δείχνει και η συγκεκριμένη βάρβαρη και δολοφονική επίθεση. «Οι κουκουλοφόροι, αναρχοαυτόνομοι, φασιστοειδή ή όπως αλλιώς ονομάζονται ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας τον δικό της στόχο (σ.σ.: της κυβέρνησης) που οι δυνάμεις καταστολής, οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν, για να τρομοκρατήσουν τον λαό για να σκύψει το κεφάλι», είναι η εκτίμηση του ΚΚΕ για τα γεγονότα και έχει σημασία η επισήμανση ότι «αντικειμενικά προκύπτει πως τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν την ημέρα ψήφισης του Μνημονίου, στις 5 Μαΐου 2010».

Ο στόχος τους να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απέτυχε, τονίζουν και προσθέτουν ότι έτσι πρέπει να αποτύχουν και «τα σχέδια της κυβέρνησης, των μηχανισμών του συστήματος, των κομμάτων της πλουτοκρατίας, που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το εργατικό λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που βγήκε με τη 48ωρη απεργία στους δρόμους».

Με βάση τα παραπάνω το ΚΚΕ καλεί τον λαό να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά του, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και να συσπειρωθεί στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και στις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία των μονοπωλίων. Αυτό, τονίζουν, είναι το αντίπαλον δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αυτή είναι η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία κάθε είδους μηχανισμού καταστολής, αφού μόνο ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία.

Στο ΚΚΕ είχαν επίγνωση ότι η κίνηση για αποκλεισμό της Βουλής την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ήταν υψηλού ρίσκου, είχαν πληροφορίες για ενδεχόμενες προβοκάτσιες, και γιʼ αυτό φρόντισαν να περιφρουρήσουν αποφασιστικά την κινητοποίησή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο άντεξε η περιφρούρηση την πρωτοφανή επίθεση των κουκουλοφόρων, που έριχναν σωρηδόν μάρμαρα και μολότοφ στη συγκέντρωση, αλλά ύστερα από ανασύνταξη και αντεπίθεση τους απώθησαν και έτσι δεν επαναλήφθηκε το σκηνικό προηγούμενων συγκεντρώσεων, όπου μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων ακολουθούσε η επέμβαση των ΜΑΤ και εν τέλει η διάλυση της διαδήλωσης.

Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ απέδειξε ότι το οργανωμένο κίνημα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τους γνωστούς αγνώστους, ανάμεσα στους οποίους δρουν, όπως έχει δείξει η εμπειρία, και ασφαλίτες, κάτι που αναγνωρίστηκε σχεδόν από όλους. Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων ήταν ότι κάποιος επιτέλους έπρεπε να τα βάλει με τους προβοκάτορες των συγκεντρώσεων, με τους οποίους η Αστυνομία μέχρι σήμερα έπαιζε ένα βολικό κρυφτούλι, που οδηγούσε εν τέλει στη διάλυση των συγκεντρώσεων και στη συκοφάντηση των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Τα γεγονότα της Πέμπτης είχαν όμως και παράπλευρες πολιτικές παρενέργειες, αφού προκάλεσαν αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑΟΣ!

Το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως στο Σύνταγμα συγκρούστηκαν «ροπαλοφόροι και κουκουλοφόροι» εξισώνουν τον θύτη με το θύμα και ως εκ τούτου κατηγόρησαν για μια ακόμα φορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι εμφανίζεται ως συνήγορος των κουκουλοφόρων και συγκαλύπτει την προσχεδιασμένη επίθεση κατά της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ. Από τα πυρά του Περισσού δεν ξέφυγε και ο ΛΑΟΣ, στον οποίο καταλογίζεται ότι υποθάλπει παρακρατικές ομάδες, ακόμα και μέσα στα Σώματα Ασφαλείας, που δρουν προβοκατόρικα στις διάφορες λαϊκές κινητοποιήσεις.


Σχολιάστε εδώ