Χαμός και στη Θεσσαλονίκη

Χειρότερη απ’ ό,τι στην Αθήνα είναι η κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας. Ιστορικά συγκροτήματα, όπως της «Μακεδονίας», που έκτισε και εδραίωσε ο αείμνηστος Βελλίδης, αλλά και ο «Αγγελιοφόρος», που ανήκει στους Μπόμπολα, Λαμπράκη και Μπακατσέλο, και τοπικές εφημερίδες, εμφανίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, σε σημείο να έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους από δύο μήνες και πάνω, ενώ ήδη έχει αρχίσει ο χορός των απολύσεων και των περικοπών.
Τόσο η «Μακεδονία» όσο και ο «Αγγελιοφόρος» δεν κυκλοφόρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Ο ιδιοκτήτης του «Αγγελιοφόρου» Αλ. Μπακατσέλος είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ και ζήτησε από τους εργαζομένους νέα μείωση μισθών, κατά περίπου 35%, προκειμένου να μη γίνουν οι 50 απολύσεις. Ζήτησε δε τη συναίνεσή τους για να υπογραφεί η μείωση των αποδοχών ώστε η εφημερίδα να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να εκδίδεται τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Στη «Μακεδονία» του Γ. Ρήγα, ενώ αρχικά οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί πως η εταιρεία θα υπαγόταν σε επενδυτικό πρόγραμμα και θα ενισχυόταν, τώρα ζητούνται νέες απολύσεις. Στην εφημερίδα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες. Σε αυτό το εφιαλτικό τοπίο, τα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασε την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και δήλωσε πως θα φέρει στη Βουλή το θέμα της λειτουργίας του Τύπου στη Θεσσαλονίκη.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών
Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης τονίζει ότι: «Η εργοδοσία των εφημερίδων ”Μακεδονία”, ”Θεσσαλονίκη” και ”Σπορ του Βορρά” συνεχίζει να παραμένει ασυνεπής προς τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλει δεδουλευμένα άνω των δύο μηνών, ενώ την ίδια ώρα απεργάζεται σχέδια συρρίκνωσης του προσωπικού και μείωσης των μισθών», και για τον λόγο αυτό προχώρησε σε μια ακόμη διήμερη απεργία την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη.


Σχολιάστε εδώ