ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 18, ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 16!

Δεν φοράς παντελόνια», είπε ο Σερραίος. «Εσύ δεν φοράς», απάντησε ο Κρητικός. Ήταν, μάλιστα, τέτοια η σύγχυσή του, που παρέλειψε να πει μια μαντινάδα για την κατάντια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Τελικά οι παράγοντες των ομάδων αναίρεσαν τη συμφωνία της προηγούμενης ημέρας και έτσι απετράπη η αύξηση των ομάδων σε 18. Μία απόφαση που έμοιαζε με συμβιβασμό ώστε να περιοριστούν οι γκρίνιες, αλλά εν τέλει προκαλούσε περισσότερες. Οι δικαστικές κόντρες θα συνεχιστούν, καθώς Λάρισα και Πανσερραϊκός θεωρούν ότι καταπατήθηκε το δεδικασμένο με βάση προηγούμενη απόφαση της Σούπερ Λίγκας. Κι όλα αυτά με τον Μπέο να παρακολουθεί και να ενδιαφέρεται για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου και, μάλιστα, να προειδοποιεί παράγοντες, όπως ο Γιώργος Σπανός, για δικαστική αντιπαράθεση.

Εντύπωση προκαλεί η απάθεια της ΕΠΟ. Τη Δευτέρα η Ομοσπονδία θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση της Σούπερ Λίγκας, αν και ανεπίσημα εκφράζονται έντονες διαφωνίες για την προοπτική να υποβιβαστούν Σέρρες και Λάρισα.

Εκτός και αν την τελευταία στιγμή προκύψει θέμα παγίωσης των 18 ομάδων, κάτι που βρίσκει εντελώς αντίθετες τις μεγάλες ομάδες, διότι έτσι περιορίζεται ακόμα περισσότερο το μερίδιό τους από την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών και χορηγικών συμβολαίων. Αυτό, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που απορρίφθηκε την Παρασκευή η απόφαση της Πέμπτης, διότι οι μεγάλες ΠΑΕ ήθελαν την εκ νέου μείωση των ομάδων σε 16 από τη σεζόν 2013-2014.

Κόντρα για τους δικαστές

Στη Σούπερ Λίγκα έχουν και άλλα ζητήματα, τα οποία επιδιώκουν να διευθετήσουν για να μην τα βρουν εκ νέου στον δρόμο τους. Ένα εξ αυτών αφορά στον τρόπο που λειτουργεί και αποφασίζει η Πειθαρχική Επιτροπή. Με πρωτοβουλία του Γιάννη Μόραλη τέθηκε ζήτημα να γίνει συνάντηση με τους αθλητικούς δικαστές, επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο των σκληρών αποφάσεων σε πρώτο βαθμό και της ολοκληρωτικής αλλαγής του σκεπτικού στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αν και η πρόταση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού πέρασε ομόφωνα, στην πορεία κάποιες αντιρρήσεις από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό πάγωσαν τις εξελίξεις. Αλλά στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ είναι βέβαιο ότι η Σούπερ Λίγκα θα ασχοληθεί με το ζήτημα της Πειθαρχικής Επιτροπής και των αποφάσεων που εκδίδονται σε πρώτο βαθμό.

Μάχη για τον γενικό διευθυντή

Τριβές προκαλεί μεταξύ των ομάδων και ο νέος γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας. Αρχικά εμφανίστηκε ως τελειωμένη η πρόσληψη του Ανδρέα Μπέκιου στη θέση του Πατρίκ Κομνηνού. Αλλά οι ομάδες από τη Βόρειο Ελλάδα προωθούν την υποψηφιότητα του Βασίλη Παναγιωτάκη, ενώ προσπαθεί να μπει στο κόλπο και ο Δημήτρης Γόντικας. Ο Μπέκιος, βέβαια, παραμένει φαβορί, αλλά παίζει πλέον με αντίπαλο.


Σχολιάστε εδώ