ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

Σε όλα τα μέτρα που έλαβε, εξομοίωσε τους πολυτέκνους με τους αγάμους. Ο λαός μας θεωρεί ότι «τα παιδιά είναι πλούτος». Οι υπουργοί το πήραν τοις μετρητοίς, θεώρησαν ότι οι πολύτεκνοι ανήκουν στους έχοντες και κατεχόντες και τους έθεσαν στο στόχαστρο. Ο τέως υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, καθιέρωσε το ίδιο αφορολόγητο για τον άγαμο, τον οικογενειάρχη και τον πολύτεκνο, με όσα παιδιά κι αν έχει! Κατάργησε τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα κ.λπ. όσων έχουν μεικτές αποδοχές άνω των 3.000 ευρώ (δηλ. καθαρά 2.000 με 2.200), είτε αυτός είναι άγαμος, είτε οικογενειάρχης με 1 ή 2 ή 3 παιδιά, είτε είναι πολύτεκνος με 4, 5, 6, 7 κ.λπ. παιδιά! Έτσι προστατεύει την οικογένεια και φροντίζει τους πολυτέκνους. Μείωσε τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων κατά το ίδιο ποσοστό (8%) στον άγαμο, στον οικογενειάρχη και στον πολύτεκνο. Μείωσε τις πάσης φύσεως αποδοχές των εργαζομένων κατά ποσοστό 3%, το ίδιο στον άγαμο, στον οικογενειάρχη και στον πολύτεκνο. Χορηγεί επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, το ίδιο ποσό στον άγαμο, στον οικογενειάρχη και στον πολύτεκνο. Το ίδιο γίνεται και σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρονται σε περικοπές επιδομάτων κ.λπ., ακόμη και στην τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων χώρων, όταν μάλιστα οι πολύτεκνοι πλήττονται περισσότερο από τους άλλους με την αύξηση του ΦΠΑ.

Έπειτα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατάργησε τους διορισμούς των πολυτέκνων γονέων. Στη συνέχεια, προκειμένου να πλήξει τους πολυτέκνους, με τη διάταξη του άρθρου 25 του Ν. 3879/2010, μετακόμισε τη Χαλκίδα στην Αττική και στέλνει τα παιδιά των πολυτέκνων στα ΤΕΙ Ψαχνών Ευβοίας παρανομώντας ασυστόλως, ενώ εδικαιούντο να μετεγγραφούν στον τόπο κατοικίας των γονέων τους ή όπου σπουδάζει ο αδελφός τους. Ακολούθως, με τα άρθρα 59 και 60 του Ν. 3966/2001 κατάργησε τις μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους και με το δήθεν αξιοκρατικό σύστημά της γελοιοποίησε τον θεσμό των εισαγωγικών εξετάσεων, ώστε να εισάγονται με βαθμολογία 2, καταργώντας τη βάση του 10. Αξίωσε, παρανόμως, όλα τα παιδιά των πολυτέκνων να είναι κάτω των 23 ετών για να εισαχθούν με την ειδική κατηγορία, απαγορεύοντας, και πάλι παρανόμως, να εισαχθούν με την ειδική κατηγορία στις σχολές εκτός της διοικητικής περιφέρειας του τόπου κατοικίας των γονέων, θεσπίζοντας ακόμη και εισοδηματικά όρια!

Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος μειώνει το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας στο εξευτελιστικό ποσόν των 44 ευρώ, όταν έχει 1 τέκνο κάτω των 23 ετών, θεσπίζοντας και εισοδηματικό όριο, ενώ αυτό έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ.

Τέλος, ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος, κατάργησε το αφορολόγητο όριο των 23.000 ευρώ, που ο ίδιος είχε θεσπίσει, και το περιόρισε στις 15.000 ευρώ για όσους έχουν 4 προστατευόμενα τέκνα, υποχρεώνοντάς τους να πληρώσουν επιπλέον 1.930 ευρώ! Αυτό λέγεται σχεδιασμός δημογραφικής πολιτικής! Και όλα αυτά, όταν επιχορηγούνται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις χωρίς κανέναν έλεγχο, μόνο και μόνο για να πλουτίζουν οι ημέτεροι ακόπως.

Είναι, όμως, ποτέ δυνατόν να υπάρξει εξυγίανση των οικονομικών του κράτους και να εξέλθει η πατρίδα μας από την οικονομική κρίση, όταν γίνεται τέτοια διασπάθιση του δημοσίου χρήματος; Υπάρχει ποτέ προοπτική εκείνοι οι οποίοι διαχρονικά ευθύνονται για την οικονομική κρίση και τη δημιουργία του δημοσίου χρέους να διορθώσουν την κατάσταση; Ασφαλώς όχι. Ώρα να τους στείλει ο ελληνικός λαός όλους στα σπίτια τους. Φαίνεται ότι «λεφτά υπάρχουν», αλλά μόνον για τους «έχοντες και κατέχοντες» και όχι και για εκείνους που αγωνίζονται να κρατήσουν όρθια την πατρίδα και να μην καταντήσει μια χώρα εξαθλιωμένων γερόντων.


Σχολιάστε εδώ