στα ενδότερα των ομάδων

=Πήρε και κοινωνική διάσταση η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ντόρτμουντ με συνθήματα των οπαδών και των εφημερίδων κατά της Άνγκελα Μέρκελ και της Γερμανίας συνολικά. Ο κόσμος έχει αρχίσει να βράζει και στα γήπεδα για όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά του και αυτό είναι ανησυχητικό μήνυμα.
=Διότι στις εξέδρες μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος δράσης οι διάφοροι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν έναν αγώνα σε πανηγύρι των ζουρλών, όπως έλεγε κάποτε ο Γιάννης Φιλίππου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, βέβαια, επέδειξαν άριστη συμπεριφορά στον αγώνα με τους Πρωταθλητές Γερμανίας, καθώς εξάντλησαν την έντασή τους σε συνθήματα.
=Στις αρχές, ωστόσο, σήμανε συναγερμός και, όπως σχολίαζε ανώτερο στέλεχος της ΕΛΑΣ, «αρκεί πλέον μία σπίθα για να τιναχθεί στον αέρα κάποιος αγώνας και μετά να τρέχουμε και να μη φτάνουμε». Ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση των Γερμανών στο δεύτερο ματς των δύο ομάδων.
=Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο αγώνας της Τετάρτης εξελίχθηκε σε προσωπική δικαίωση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός πήρε ρεβάνς για την κριτική που δέχθηκε μετά το ντέρμπι με την
ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και παράλληλα δικαίωσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη στήριξη που του παρέχει.
=Με τη χρησιμοποίηση του Μακούν στο βασικό σχήμα ο Βαλβέρδε κέρδισε ακόμα έναν παίκτη, αν και ο Καμερουνέζος έδειξε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να αποκτήσει ικανοποιητική φυσική κατάσταση και να ενσωματωθεί πλήρως στην αγωνιστική τακτική των «ερυθρολεύκων». Αλλά κι αυτή η διαπίστωση λειτουργεί υπέρ του ισπανού τεχνικού.
=Ο Βαλβέρδε δείχνει διάθεση να αξιοποιήσει τον Μακούν. Υπολογίζει ιδιαίτερα στην εμπειρία του, αλλά αν ήταν να επιλέξει θα κατέληγε στον Φέισα, ο οποίος αποτελεί τη μεγάλη αδυναμία του.
=Με τον Μανιάτη υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι οι πληροφορίες λένε ότι αρνείται να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με ένεση. Αλλά ο Βαλβέρδε κέρδισε πόντους με τη χρησιμοποίηση του έλληνα μπακ, έστω και ως αλλαγή, στο ματς με την Ντόρτμουντ.
=Γενικά η δημοτικότητα του ισπανού τεχνικού εκτοξεύτηκε μετά τη νίκη των «ερυθρολεύκων» επί των Πρωταθλητών Γερμανίας. Η επιτυχία του Ολυμπιακού, μάλιστα, απασχόλησε και τα ΜΜΕ στην πατρίδα του Βαλβέρδε, καθώς σημείωσε την πρώτη νίκη του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
=Οι άλλοι δύο μεγάλοι κερδισμένοι από τον αγώνα της Τετάρτης ήταν ο Μιραλάς και ο Τζιμπούρ. Οι γερμανοί δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στην Αθήνα ρωτούσαν πληροφορίες για τα συμβόλαια των δύο παικτών και γενικώς έδωσαν την εντύπωση ότι σχεδιάζουν να ασχοληθούν με τους επιθετικούς του Ολυμπιακού.
=Αναμένονται, δηλαδή, και έξτρα οικονομικά οφέλη για την ομάδα του Πειραιά από την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μάλιστα προγραμματίζει σταδιακά την απόκτηση ενός επιθετικού, ώστε να είναι απολύτως καλυμμένος ο Ολυμπιακός στην περίπτωση που δεχθεί πρόταση για τους Τζιμπούρ και Μιραλάς.
=Κάθε μεταγραφική δραστηριότητα των «ερυθρολεύκων», βέβαια, θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη του Βαλβέρδε. Τον οποίο θέλει πάση θυσία να κρατήσει ο Μαρινάκης στον πάγκο του Ολυμπιακού.
=Αν, μάλιστα, καταφέρει η ομάδα του Πειραιά και πάρει την πρόκριση είτε για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είτε για το Γιουρόπα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ανοίξει φέτος πολύ νωρίτερα το θέμα παραμονής του ισπανού τεχνικού. Με στόχο να ξεδιαλύνει το τοπίο όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του.
=Κι επειδή μπορεί να υπάρξει διαζύγιο με τον Βαλβέρδε στο τέλος της χρονιάς, ένα όνομα που οφείλουμε όλοι να κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους «ερυθρόλευκους» να παρακολουθούν τη δουλειά του στον ΑΠΟΕΛ.
=Στον Παναθηναϊκό έχουν ησυχάσει με την Ευρώπη, αλλά έχουν βάλει στη ζωή τους τον Τσάκα και τον σαουδάραβα πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ. Οι οργανωμένοι οπαδοί, όμως, απορρίπτουν κατηγορηματικά τον πρώτο και, μάλιστα, σχεδίαζαν το ξεκαθάρισμα των θέσεών τους στο ματς με τον Εργοτέλη.
=Τα πρώτα συνθήματα κατά του μεσολαβητή για την επένδυση του Σαουδάραβα ακούστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ξάνθη. Αλλά η απόδοση του Λέτο και του Κουίνσι περιόρισαν τις αντιδράσεις.
=Γενικά ο Αργεντινός έχει σβήσει φέτος πολλές φωτιές. Το έκανε στον αγώνα με τον Ατρόμητο, καθώς η ισοφάριση όχι μόνο απέτρεψε επίσκεψη οπαδών στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού, αλλά αντίθετα τόνωσε το φρόνημα των οργανωμένων που είδαν την ομάδα τους να τσιμπάει βαθμό, αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 2ο λεπτό.
=Με τον Λέτο έχουν πάθει πλάκα ακόμα και οι συμπαίκτες του. Κυρίως επειδή εμφανίζεται πολύ πιο ήρεμος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αν και οι διαρροές τον ήθελαν να έχει γυρίσει σελίδα στην προσωπική ζωή του και συνήθως τέτοιες λεπτομέρειες προκαλούν εντάσεις σε κάθε άνθρωπο.
=Μεταμορφωμένος δείχνει και ο Κατσουράνης. Ο Πατρινός, μάλιστα, κέρδισε σημαντικούς πόντους στην εκτίμηση των συμπαικτών του, καθώς περιόρισε τις φωνές του κατά τη διάρκεια των αγώνων.
=Ρόλο στην αλλαγή συμπεριφοράς των δύο παικτών έπαιξαν οι διαβεβαιώσεις από τον Δημήτρη Γόντικα ότι δεν θα τους γίνουν περικοπές στα συμβόλαια. Γενικά οι «πράσινοι» απέφυγαν να προχωρήσουν σε ψαλίδι στις αποδοχές των παικτών και έτσι κατάφεραν και συσπείρωσαν τα αποδυτήρια.


Σχολιάστε εδώ