Προσεχώς απολύσεις και μειώσεις μισθών στον Πήγασο

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκδότης, μετά τη συμφωνία για μείωση των αποδοχών κατά 10% που ολοκληρώθηκε σε όλα τα Μέσα, θα ακολουθήσει νέος γύρος περικοπών κατά 10% ή 20%. Ζήτησε, μάλιστα, να μεταφερθούν στους εργαζομένους όσα είπε. Παράλληλα αναμένονται απολύσεις στο ενοποιημένο αθλητικό τμήμα. Σύμφωνα με όσα έχουν μάθει οι εργαζόμενοι, το πρώτο στάδιο προβλέπει την απόλυση έως τα Χριστούγεννα 25 τουλάχιστον αθλητικών συντακτών από την «Goal News» και το αθλητικό περιοδικό του «Έθνους».

= Καθυστέρηση στις πληρωμές του «Ελεύθερου Τύπου». Τα χρήματα της μισθοδοσίας του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα.

=Συνεχίζονται οι απολύσεις τεχνικών στα πιεστήρια της «Καθημερινής». Σε ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ καταδικάζεται «το πογκρόμ απολύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην “Καθημερινή”, με τελευταία θύματα 15 εργαζομένους στα πιεστήρια».

=Ολοκληρώθηκε η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων σε Mega και ΑΝΤ1, με οριζόντιες μειώσεις σε όλους τους μισθούς άνω των 1.300 ευρώ. Στην ουσία στα δύο κανάλια έχει ήδη καταργηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

=Απλήρωτοι παραμένουν οι δημοσιογράφοι στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τους δύο τελευταίους μήνες, παρά την έγκριση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 2,3 εκατ. ευρώ που υπέγραψε ο Ηλ. Μόσιαλος από τα κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

=Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι πρώην συντάκτες του «Sportime» που έχουν δικαιωθεί στις δικαστικές προσφυγές τους και προσπαθούν να πάρουν από τον Κ. Κυριακόπουλο τα χρήματα που τους επιδικάστηκαν. Σύμφωνα με την ενημέρωση που κατέθεσαν στην ΕΣΗΕΑ, από την οποία ζητούν και βοήθεια, ο πρώην εκδότης της εφημερίδας Κώστας Κυριακόπουλος και οι εταιρείες που εμφανίζονταν να εκδίδουν από το 2008 την εφημερίδα έχουν συγκεντρώσει ποινές φυλάκισης 135 μηνών για κάθε κατηγορούμενο και πρόστιμα 93.300 ευρώ. Επιπλέον, υπάρχει πρωτόδικη απόφαση αγωγής για αποζημίωση των εργαζομένων με το ποσόν των 408.910 ευρώ.

=Επέκταση των ατομικών συμβάσεων στις Αττικές Εκδόσεις. Η ισχύς τους, που προέβλεπε μείωση των αποδοχών κατά 10%, έληξε τον Σεπτέμβριο και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος ανακοίνωσε πως θα επεκταθούν για χρονικό διάστημα που δεν προσδιόρισε. Σημείωσε ακόμη ότι οι μέτοχοι της εταιρείας είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τις Αττικές Εκδόσεις.


Σχολιάστε εδώ