Ούτε ιδιώτης ούτε στρατιώτης στον Πειραιά

Με τα λόγια αυτά, ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος ξεκαθάρισε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα σταθεί δίπλα τους απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα. Τόνισε μάλιστα ότι τα μεροκάματα της απεργίας θα πληρωθούν κανονικά στους εργάτες καθαριότητας, γιατί δούλεψαν όσο μπορούσαν για να βάλουν τα απορρίμματα σε μεγάλες σακούλες ώστε να μη διατρέχει κίνδυνο η υγεία των κατοίκων από πεταμένα σκουπίδια στον δρόμο, αλλά και για να μη θυμίζουν χωματερή οι γειτονιές της πόλης. Τη θέση του δημάρχου την επικρότησαν όλες οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ικανοποιημένοι ήταν και οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων.

Δεν είχε όμως την ίδια άποψη ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του που την προσυπογράφει και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημ. Κατσικάρης, τονίζει πως η Περιφέρεια καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεξέλγκτη συσσώρευση σκουπιδιών, που απειλεί τη δημόσια υγεία 5 εκατομμυρίων πολιτών.

«Διαφωνήσαμε από την αρχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «με την πρακτική και την αντίληψη ότι το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων μπορεί να αποτελεί πολιτικό όπλο στα χέρια αυτών που αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν σε βάρος της υγείας και της καθημερινότητας των πολιτών».

Απαντώντας, το Γραφείο Τύπου του δήμου τόνισε: «Σε ακαταλαβίστικα κείμενα που κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλουν να πουν, ούτε ακόμη και οι ίδιοι που τα γράφουν, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν απαντά. Η Συμμαχία Δημοτικής Αρχής – Εργαζομένων και Δημοτών έχει πολύ σοβαρότερα και ουσιαστικότερα πράγματα να κάνει και θα τα κάνει».


Σχολιάστε εδώ