Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξΟΤΕ: Ποιος είπε πως η γερμανική «κατοχή» του τίτλου αλλάζει δεδομένα και συμπεριφορές; Ρώτησε κανείς τους οίκους αξιολόγησης; Μένει να δούμε πού θα σταματήσει η κατηφόρα…
ξΟΠΑΠ: Όταν επί δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις δέχεται συνεχώς εντολές και, το κυριότερο, οι συναλλαγές στον τίτλο είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι σε αυτόν της Εθνικής και της Alpha Bank μαζί, καταλαβαίνει κανείς πως δεν ήταν ιδιώτες αυτοί που «χτύπαγαν» το χαρτί.
ξΙδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι συναλλαγές σε αρκετά χαρτιά κατά τη διάρκεια της θετικής αντίδρασης της Τετάρτης. Πλην του ΟΤΕ, που πιέζεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, χαμηλότερα κινήθηκαν και οι τίτλοι της Jumbo και των ΕΛΠΕ. Στον αντίποδα, δεν προξενεί εντύπωση η καλή -καλύτερη της αγοράς- συμπεριφορά των τίτλων του Μυτιληναίου, της Ελλάκτωρ, της Folli Follie και του Τιτάνα, που συνεχίζουν τη δική τους ανοδική αντίδραση.
ξΠοιες μετοχές «βλέπουν» αρκετοί ξένοι οίκοι με δεύτερη ανάγνωση; Όσο κι αν δεν θα το πιστεύαμε πριν από λίγο καιρό, ΟΧΙ οι τράπεζες, αλλά επιλεγμένα χαρτιά, όπως αυτά των Βιοχάλκο, 3Ε, Μότορ Όιλ. Όλα τους χαρτιά εταιρειών που… «ανθίστανται» στη γενικότερη απαξίωση της αγοράς και της οικονομίας μας!
ξΚι όμως, υπάρχει μια τραπεζική μετοχή που για κάποιους αναλυτές δεν μπαίνει στο ίδιο… τσουβάλι με τις υπόλοιπες του κλάδου. Ο λόγος για την Τράπεζα Κύπρου, που δείχνει να έχει τους δικούς της fans!
ξΕικόνα – Ήχος, Νάκας, Φιερατέξ, Μάθιος Πυρίμαχα, Χαϊδεμένος, Αττικές Εκδόσεις, Lavipharm. Τι κοινό έχουν αυτές οι μετοχές; Την περασμένη εβδομάδα ήταν μεταξύ αυτών -των ελάχιστων- με τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη. Και την εβδομάδα που μόλις έληξε ΔΕΝ είχαν ανάλογες πιέσεις, όπως ενδεχομένως θα περίμενε κανείς. Οψόμεθα…
ξΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο – Τbank: Κάποιοι περιμένουν ειδήσεις από αυτό το μέτωπο…


Σχολιάστε εδώ