Απογοητευμένος ο Καμίνης, σκέφτεται να παραιτηθεί!

Δεν είναι όμως μόνο τα «παραδείσια πτηνά» που εμποδίζουν τις προσπάθειες του κ. Καμίνη, αλλά και η παντελής απουσία κάθε είδους στήριξης από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, που τον στήριξε και ουσιαστικά τον έβγαλε δήμαρχο της πρωτεύουσας της χώρας. Και δεν είναι λόγια του αέρα, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του δημοσιογράφου, που έχουν ως εξής:

«Αυτήν τη στιγμή το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ της Α΄ Αθήνας είναι χωρισμένο σε τέσσερις αντιμαχόμενες ομάδες: στους ”μηχανισμούς” των παλαιοκομματικών Χ. Παπουτσή και Κ. Σκανδαλίδη, στα λεγόμενα ”κατακάθια του εκσυγχρονισμού” που συνιστούν την ομάδα της Ά. Διαμαντοπούλου και στον εν υπνώσει μηχανισμό της κρυπτόμενης Φώφης Γεννηματά. Με την εξαίρεση της τελευταίας ομάδας, οι άλλες τρεις βρίσκονται σε διαρκή εμπόλεμη κατάσταση, καθώς, στις επόμενες εκλογές, προεξοφλείται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρει να εκλέξει περισσότερους από τρεις βουλευτές στην Α΄ Αθηνών…) Να σημειωθεί ακόμη ότι δεν έχει τη συνδρομή ούτε της κεντρικής κυβέρνησης. Κατά πληροφορίες του περιβάλλοντός του, οι συναντήσεις του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι ανούσιες όσο και η πομπώδης αυταρέσκεια που αποπνέει ο Χρ. Παπουτσής. Οι δε συναντήσεις του με τον Θ. Πάγκαλο (υπεύθυνο –υποτίθεται– για τον συντονισμό κυβέρνησης και δήμου) εξαντλούνται στην ανεκδοτολογία από πλευράς του γηραιού αντιπροέδρου».

Όταν ο κ. Καμίνης μιλάει τόσο απαξιωτικά για τα στελέχη της παράταξής του, που ο ίδιος επέλεξε, δεν του τα επέβαλαν τα κόμματα που τον στήριξαν, και τα αποκαλεί «περιοδεύοντα θίασο», που σε απλή γλώσσα σημαίνει ότι είναι άχρηστα και δεν προσφέρουν τίποτε, τότε τι να περιμένει από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, που ενδιαφέρονται μόνο για ρουσφέτια και ψηφαλάκια…

Και αυτό δεν είναι κάτι το νέο και όταν έπαιρνε την απόφαση να πει το «ναι» στην πρόταση να είναι υποψήφιος, θα έπρεπε να σκεφτεί και να προβλέψει τα σημερινά. Γιατί ο Δήμος της Αθήνας δεν είναι όπως το γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη, που εκδίδει ντιρεκτίβες, αδιαφορώντας αν θα υλοποιηθούν. Τα ήξερε, επομένως δεν του φταίνε οι άλλοι.

Όπως δεν του φταίνε οι άλλοι 1) για «την αναποτελεσματικότητά του έναντι της «Μαφίας των σκουπιδιών», 2) για τη «Μαφία των τραπεζοκαθισμάτων» που ζει και βασιλεύει, Χάρητος, Μηλιώνη και Σκουφά, που υφίστανται μεθοδικά την εισβολή της περιώνυμης «νύχτας: τα καφέ γίνονται μπαράκια και εν συνεχεία μετατρέπονται σε κλαμπ» και 3) για την οργανωτική αποτυχία του σε κρίσιμους τομείς, όπως η στελέχωση των σχολικών επιτροπών.

Όλα αυτά πυκνώνουν τα σύννεφα και ο κ. Καμίνης έχει αρχίσει όχι να απογοητεύεται αλλά και να απελπίζεται, και ευθέως πλέον αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει την παραίτηση! (Κάτι που το «ΠΑΡΟΝ» πριν από δύο μήνες είχε καταγράψει, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και προσωπικοί λόγοι…).

Το ρεπορτάζ του Στέφανου Κασιμάτη κλείνει με την επισήμανση-προειδοποίηση:

«Η δημαρχία του Γιώργου Καμίνη είναι σε κρίσιμη καμπή: Αν δεν συγκρουστεί και δεν δείξει στον κόσμο που τον πίστεψε και τον ψήφισε ότι αντιμετωπίζει τη διαφθορά, η σαπίλα που διαβρώνει τον δήμο από το 1986, σύντομα θα σκάσει σαν βόμβα στα χέρια του…».


Σχολιάστε εδώ