Ανταρσία έξι συμβούλων στην πρόταση του δημάρχου για αγωγή κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έξι, συνολικά, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας διαχώρισαν αμέσως ή εμμέσως τη θέση τους από το ψήφισμα που παρουσιάστηκε και αρνήθηκαν να το ψηφίσουν. Ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στην ίδια συνεδρίαση χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης για την πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και του Δήμου Αθηναίων, να αναθέσει τη διαχείριση των απορριμμάτων –σε μόνιμη βάση– σε ιδιώτες.

Ο ίδιος κατονόμασε τον διευθυντή του γραφείου του κ. Καμίνη και πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου επί νομαρχίας Τζανίκου, Λευτέρη Καστανάκη, «ως τον άνθρωπο που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με εταιρείες που έχουν συμφέροντα στον χώρο της αποκομιδής και της τελικής διάθεσης των οικιακών αποβλήτων». (Σ.Σ.: Είναι η περίπτωση που αναφέρουμε στο παραπάνω κείμενο.)

Γεγονός πάντως είναι ότι σημειώθηκε και νέα ανταρσία στο εσωτερικό της πλειοψηφίας, με τον δήμαρχο να τα έχει χαμένα, μη γνωρίζοντας τι θα πρέπει να κάνει.

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος και η πρόεδρος του δημοτικού νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» Στ. Αγγελίδου, ψήφισαν υπέρ της απόσυρσης της αγωγής που ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συντασσόμενοι με τη θέση της αντιπολίτευσης, ενώ άλλοι τέσσερις ψήφισαν λευκό.


Σχολιάστε εδώ