Οι Έλληνες μίλησαν, η τύποις κυβέρνηση συνθηκολογεί

Και μιλάω μόνο για τη συγκέντρωση της Τετάρτης, χωρίς να υπολογίζω εκείνη της Πέμπτης, αφού οι αράδες αυτές χαράσσονται πριν από την ψηφοφορία της Πέμπτης στη Βουλή. Δεν αποκλείω, ο όγκος αθροιστικά των δύο συγκεντρώσεων να υπερακοντίσει ακόμα και εκείνον του λυτρωτικού ξεσπάσματος των πατεράδων και των παππούδων μου, συν γυναιξί και τέκνοις, τη χαρμόσυνη ημέρα της απελευθέρωσης το 1944.
Η προαναφερθείσα σύγκριση επιχειρήθηκε, επειδή θα πανηγυρίσουμε συντομότατα μια νέα απελευθέρωση από τους ξένους δυνάστες μας και την κυβέρνηση των ανδρεικέλων που εκτελεί δουλοφρόνως και απερισκέπτως τις υπερφίαλες ΔΙΑΤΑΓΕΣ τους. Μια σύγκριση η οποία κατά σύμπτωση, όπως και τότε, αφορά τους πρωταγωνιστές των δυναστών μας: ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. Γερμανούς που αδιαφορούν προκλητικά για την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και για το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης.
Θέλουν, άραγε, οι Γερμανοί να σώσουν το ευρώ; Προσωπικά το έχω αμφισβητήσει, αλλά ενδέχεται να σφάλλω. Εκείνος που αυτήν τη στιγμή μετράει είναι ο μέγας Ζακ Ντελόρ, ο ιστορικός ηγέτης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Monde» (δημοσιεύτηκε στις 19 του μηνός) ότι «το ευρώ βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού». Παρά ταύτα, επιθυμεί να το προστατεύσει. Μίλησε απερίφραστα για «παρτίδα πόκερ» μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας και επισήμανε ρητά και κατηγορηματικά –αυτό ενδιαφέρει τη χώρα μας– ότι «σώζοντας την Ελλάδα σώζουν και το ευρώ».
Μακάρι να σώσουν την πατρίδα μας, αλλά πώς; Αφανίζοντας τους Έλληνες; Το περιβόητο «κούρεμα» κατά 50%, σύμφωνα με τους τρισάθλιους Γερμανούς, σε συνδυασμό με μεγάλο ποσοστό δανεισμού, όπως αναμένεται, θα ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΕΙ τους πολίτες της χώρας μας για ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Και το εξωφρενικό, που ΔΕΝ τονίζεται αρκούντως, είναι ότι, παράλληλα με τα άφθονα χαράτσια, τους γλίσχρους μισθούς και τις γλίσχρες συντάξεις, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!
Το χιλιοειπωμένο ότι πρόξενος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ είναι ο Παπανδρέου ο τρίτος το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οι οποίοι και τα οποία έχουν και θα έχουν ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ. Διότι, όπως έγραψε την Πέμπτη στην «Ελευθεροτυπία» ο απαράμιλλος Στάθης, είναι «οι άνθρωποι που έμπασαν τους Πέρσες στη χώρα για να τη σώσουν απʼ τους Πέρσες»! Ο Παπανδρέου ο τρίτος εξακολουθεί να κάνει κατάχρηση της λέξης «πατρίδα» και να θεωρεί τον εαυτό του αδιαμφισβήτητο ενσαρκωτή της ιερής αυτής λέξης. Λες και τα εκατομμύρια των Ελλήνων στους δρόμους και στα σπίτια τους που διαφωνούν ΡΙΖΙΚΑ με την αδιέξοδη πολιτική του, είναι απάτριδες…
Το μέγα –και διαφανέστατο– θέατρο του ανδρός ήταν η συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη το βράδυ και το τηλεφώνημά του στον ίδιο την Πέμπτη το πρωί. Την Τετάρτη το βράδυ, αφού είχε καθυβρίσει αυτόν και το κόμμα του λίγο πριν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και αφού την ίδια ώρα της συνάντησης έπραττε το ίδιο ο Βενιζέλος στη Βουλή, κατόπιν εντολής του. Όσο για το πρωί της Πέμπτης, ζήτησε τηλεφωνικώς από τον Σαμαρά να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες. Και αυτό, χωρίς να υπάρχει σχέδιο διαπραγμάτευσης, το οποίο αγνοούν ακόμα και οι υπουργοί του, όπως π.χ. ο Χρυσοχοΐδης. Και το σημαντικότερο, αρνήθηκε να καταθέσει στη Βουλή το έγγραφο δεσμεύσεων (διάβαζε ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ) που απέστειλε στο ΔΝΤ! (Εκ των υστέρων ο Βενιζέλος κατέθεσε το δικό του και το εισαγωγικό κείμενο του αρχηγού του!)
Ο Σαμαράς θα πάει φυσικά μόνος του στις Βρυξέλλες και θα μιλήσει με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει. Ελπίζω να πει κατάμουτρα στη Μέρκελ πως η Γερμανία χρωστάει –και μάλιστα πολλαπλώς– στην Ελλάδα και όχι η Ελλάδα στη Γερμανία. Αν το πει, θα τον περιμένουν κατά την επιστροφή του χιλιάδες Έλληνες στο αεροδρόμιο.
Έχω να κάνω ακόμα τέσσερις παρατηρήσεις.
Πρώτη παρατήρηση: Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε τους αρχηγούς των κομμάτων ΜΕΤΑ τις συναντήσεις του με τους διαπλεκόμενους Ψυχάρη και Μπόμπολα. Το κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για πρωτοφανή ασέβεια που αμαυρώνει την κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Παρατήρηση δεύτερη: Ο Παπουτσής, μαζί με τους πασίγνωστους πλέον… αγνώστους, συντρίβει τις μεγαλύτερες και ειρηνικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν ποτέ στη μεταπολεμική Ελλάδα.
Παρατήρηση τρίτη: 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (εξαιρουμένης της Λούκας Κατσέλη) είναι κότες. Κότες μάλιστα που δεν γεννούν αυγά. Και οι χειρότεροί τους ονομάζονται Βάσω Παπανδρέου και Μίμης Ανδρουλάκης. Είναι εκείνοι που δυστυχώς είχα επαινέσει στο προηγούμενο άρθρο μου.
Παρατήρηση τέταρτη: Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της γερμανικής Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-1, φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας φώναζαν: «Έτσι γ..ανε αυτοί που σας χρωστάνε». Αμελητέο;
Επί του πιεστηρίου: Δολοφονήθηκε στέλεχος του ΚΚΕ. Επείγει η αναζήτηση και σύλληψη του δράστη. (Αυτονόητα και τα δικά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συντρόφους του.)


Σχολιάστε εδώ