Mega πρόγραμμα, χωρίς λεφτά

Η αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο του Mega και η ανάληψη της προεδρίας από τον Σταύρο Ψυχάρη, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, ανάλογα με τον μήνα, έχουν επαναφέρει την γκρίνια. Ο πρόεδρος του ΔΟΛ πιέζει για τη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας.

Όσο οι μέτοχοι του σταθμού δεν αποφασίζουν να βάλουν χρήματα στο κανάλι, το Mega εξαρτάται απόλυτα από τα έσοδα που θα φέρουν τα προγράμματα. Το αποτέλεσμα αυτής της νέας στρατηγικής είναι για πρώτη φορά τα προγράμματα που αναθέτει το Mega να εκτελούνται στην αρχή με τα ίδια κεφάλαια των εταιρειών παραγωγής. Αν δηλαδή μια εταιρεία δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα, αναπόφευκτα η παραγωγή που έχει ήδη εγκριθεί μετακινείται για το 2012. Αυτό έγινε τουλάχιστον με ένα σόου και έπεται συνέχεια. Ο Πέτρος Μπούτος, βέβαια, εξακολουθεί να είναι από τους λίγους που μπορούν να παράγουν προγράμματα με απήχηση, αν και εσχάτως δέχεται και αυτός εσωτερική κριτική και καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντιφατικά μηνύματα των μετόχων.

Το κρίσιμο σημείο για το Mega είναι αν θα ληφθεί απόφαση για απολύσεις. Όλοι γνωρίζουν πως αυτό θα είναι καταστροφικό για το Mega, το οποίο έχει και χαρακτηριστικά ΔΕΚΟ, καθώς εξαιτίας της κερδοφορίας των προηγούμενων ετών είχε αρχίσει, ύστερα από απαιτήσεις των μετόχων του, τις «εξυπηρετήσεις» με προσλήψεις «δικών τους παιδιών».

= Στην κοινή παρουσίαση την περασμένη Δευτέρα του προγράμματος του Mega για δημοσιογράφους και διαφημιστές επικρατούσε κατήφεια. Οι περισσότερες συζητήσεις μεταξύ των δημοσιογράφων και των στελεχών ήταν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το χαράτσι στα εξοχικά τους!


Σχολιάστε εδώ