Ωριμάζουν οι σκέψεις για φυγή ΠΑΟ – Ολυμπιακού από την Α1

Αρχικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επιχείρησε να δημιουργήσει τη Μεσογειακή Λίγκα όπου θα έβρισκαν καταφύγιο οι εμπορικές ομάδες της χώρας, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Το σχέδιο έπεσε στο κενό. Στη συνέχεια οι δύο «αιώνιοι» σκέφτηκαν τη λύση της Αδριατικής Λίγκας, ώστε να αυξήσουν έσοδα και ανταγωνισμό. Στην ελληνική Α1, άλλωστε, παίζουν μόνοι τους και ο ανταγωνισμός έχει πάει περίπατο προ πολλού. Μόνο όταν κοιμούνται μέσα στο γήπεδο συναντούν αντίσταση από κάποια ομάδα. Τελευταία ομάδα που κατάφερε να τους κοντράρει ήταν το Μαρούσι του Άρη Βωβού, αλλά από την ημέρα που αποχώρησε ο επιχειρηματίας, οι «κίτρινοι» των Βορείων Προαστίων πήραν την κάτω βόλτα.
Την Πέμπτη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έριξε στο τραπέζι την πρόταση για δημιουργία ενός κλειστού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
«Πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ που καλείται να ξεπεράσει σοβαρά προβλήματα, όπως η περικοπή κατά 50% της επιχορήγησης στην Ομοσπονδία, αλλά και την εξεύρεση λύσης για την Α1, στην οποία κηρύχθηκε λοκ άουτ.
Οι ομάδες διαφώνησαν με την πρόταση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο που πρόσφεραν ΟΤΕ και ΝΟVΑ. Με βάση πρόχειρους υπολογισμούς στην καθεμία από τις 11 ομάδες θα αναλογούσαν περίπου 185.000 ευρώ, καθώς τα περισσότερα από τα 4 εκατ. που ήταν η συνολική πρόταση θα πήγαιναν στον Παναθηναϊκό (1,25 εκατ. ευρώ) και στον Ολυμπιακό (1,2 εκατ. ευρώ).
Η αναβολή της πρεμιέρας προκαλεί προβλήματα και στους «πράσινους» και στους «κόκκινους» που ρίχνονται στη μάχη της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη την Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Παρασκευή την Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη.
Υπήρξαν, πάντως, και αντίθετες φωνές στην απόφαση για το ελληνικό λοκ άουτ.
Αλλά υπερίσχυσε εν τέλει η γνώμη των πολλών, καθώς οι περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στο λειψό, ελέω αποχώρησης Πανελληνίου, Πρωτάθλημα κινδυνεύουν με οικονομικό αφανισμό.


Σχολιάστε εδώ