ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Οι επενδυτές της Petit Chateue απέτυχαν να δώσουν τις εγγυήσεις που ζητούσαν οι διοικούντες την Ένωση. Αλλά κι έτσι ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του κέρδισαν πολύτιμο χρόνο. Ήρθε και η αλλαγή του Μανόλο Χιμένεθ με τον Νίκο Κωστένογλου που φρέναρε ακόμα περισσότερο τις εξελίξεις. Έστω και αν ο ισπανός τεχνικός απολάμβανε τη στήριξη ενός σημαντικού κομματιού των οργανωμένων οπαδών.

Ο Αδαμίδης, ωστόσο, γνωρίζει ότι έτσι η ομάδα απλώς επιβιώνει, αλλά καθημερινά μικραίνει ως μέγεθος. Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, άρχισε να φαίνεται φως στον ορίζοντα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν αποδέκτες του αρχικού ενδιαφέροντος αράβων επενδυτών που επιδιώκουν να μπουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Στις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στην πρόταση του Σουλτάν Μπιν Νάσερ για την απόκτηση του Παναθηναϊκού και έτσι άρχισαν να σκέφτονται και άλλοι Άραβες να βαδίσουν στα χνάρια του και να μπουν σε κάποια ελληνική ομάδα, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες καλών επιχειρηματικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Κλειδί ο Νοτιάς
Τις δικές του επαφές πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Νίκος Νοτιάς. Ο χιώτης εφοπλιστής επιθυμεί να επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο της ΠΑΕ και να βάλει τους δικούς του ανθρώπους στο ΔΣ, ώστε μεταξύ άλλων να διασφαλίσει και την καταβολή των χρημάτων για τη χρήση του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα. Ο Νοτιάς, βέβαια, δεν αναζητά επενδυτή. Συμπαίκτες ψάχνει σε ένα εγχείρημα αναβίωσης του πολυμετοχικού μοντέλου που εφαρμόστηκε το 2004 με την καθοδήγηση του Ντέμη Νικολαΐδη. Με την υποσημείωση ότι «έχουμε μάθει πλέον από τα λάθη μας και ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε το πρότζεκτ».

Στο πλευρό του Νοτιά βρίσκονται και κάποιοι από τους συμπαίκτες του εκείνη την περίοδο, όπως ο Νάσος Θανόπουλος. Ρόλο μπορεί να κληθεί να παίξει και ο Νικολαΐδης, παρά τη σαφέστατη αποστασιοποίησή του την τελευταία τριετία.


Σχολιάστε εδώ