στα ενδότερα των ομάδων

=Πέρα από την ικανότητα των ελλήνων διεθνών, αλλά και του Σάντος, χρειάστηκε και το χαμόγελο της τύχης και μάλιστα εις διπλούν. Τόσο την προηγούμενη Παρασκευή κόντρα στην Κροατία, όσο και την Τρίτη στην Τιφλίδα, η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε τους αγώνες με αριθμητικό πλεονέκτημα.

=Ο Σλάβεν Μπίλιτς και ο Τιμούρ Κετσπάγια ολοκλήρωσαν νωρίς τις τρεις αλλαγές. Με συνέπεια να χάσουν τη δυνατότητα αντικατάστασης των παικτών που τραυματίστηκαν αργότερα και έτσι Κροατία και Γεωργία έμειναν με 10 στο γήπεδο.

=Η Εθνική αξιοποίησε στον μέγιστο βαθμό τα δώρα των αντιπάλων προπονητών. Αλλά είναι κι αυτή μια λεπτομέρεια που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των αγώνων, διότι οι προπονητές αποτελούν σημαντικούς παράγοντες σε κάθε ομάδα.

=Ο Σάντος, λοιπόν, επαναφέρει στο προσκήνιο τον Πάουλο Κοέλιο μέσα από την επιτυχία της Εθνικής, η οποία κατάφερε και στάθηκε όρθια παρά τα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν επί έναν χρόνο. Διότι για μεγάλο χρονικό διάστημα στερήθηκε παίκτες ιδιαίτερα σημαντικούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχει κατακλυστεί από ξένους αμφιβόλου αξίας.

=Στον δρόμο προς τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, ο πορτογάλος τεχνικός έχασε τον Νίνη, τον Τζιόλη, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Σηφάκη με σοβαρούς τραυματισμούς που κόστισαν πολύμηνες απουσίες στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Φυσικά υπήρξαν και άλλοι τραυματισμοί, αλλά λιγότεροι επώδυνοι, όπως του Καφέ, του Τοροσίδη, του Τζαβέλλα, του Σπυρόπουλου, του Μανιάτη, του Φετφατζίδη.

=Όλοι έχασαν πάνω από δύο παιχνίδια των προκριματικών, αλλά ο Σάντος κατάφερε και βρήκε τις λύσεις μέσα από τη διαρκή παρακολούθηση όλων των ομάδων που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα και έτσι ανά πάσα στιγμή έβγαζε άσους από το μανίκι του. Πότε με τον Φετφατζίδη, πότε με τον Φωτάκη και άλλοτε με τον Ζαραδούκα, ο Πορτογάλος έχτισε μία Εθνική με περισσότερους από 25 παίκτες.

=Επιστράτευσε ακόμα και παλιοσειρές, όπως ο Λυμπερόπουλος και ο Χαριστέας, ενώ δέχθηκε πίσω και τον άσωτο υιό Φάνη Γκέκα. Αλλά παράλληλα αξιοποίησε και τους μικρούς, καθώς πήρε στην Εθνική Γεωργιάδη, Αθανασιάδη και Μήτρογλου.

=Η κληρονομιά του Ότο Ρεχάγκελ όχι μόνο δεν προβλημάτισε τον Σάντος, αλλά με την απόλυτη στήριξη που του πρόσφεραν οι σωματοφύλακες της Εθνικής, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης, έφτασε ως την πηγή και γεύθηκε το νερό της δόξας που έως τότε αποτελούσε μονοπώλιο του γερμανού τεχνικού. Κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη και η απόφαση του Σοφοκλή Πιλάβιου να του ανανεώσει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.

=Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του ερχόμενου καλοκαιριού θα βάλει τις βάσεις για την εθνική ομάδα του μέλλοντος. Διότι λογικά ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης, που έρχονται με φόρα ως Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, θα παραδώσουν τη σκυτάλη και οι διάδοχοί τους επιβάλλεται να δείξουν νοοτροπία νικητή.

=Μεγάλος κερδισμένος από την πρόκριση της Εθνικής είναι και ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επενδύει επικοινωνιακά στην επιτυχία για να περιορίσει τη ζημιά που προκάλεσε στο προφίλ του το μπάχαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς είχε σημαντικό μερίδιο ευθυνών.

=Στον Ολυμπιακό φθηνά τη γλίτωσε ο Φραν Γέστε. Μπορεί το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Βάσκο και ανερχόταν στα 75.000 ευρώ να φαντάζει μεγάλο, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέτασε το ενδεχόμενο ακόμα και της διακοπής συμβολαίου στον παίκτη για την απόφαση να υποβληθεί σε εγχείριση χωρίς άδεια από τους «ερυθρόλευκους».

=Αν ο Γέστε ήταν επιλογή κάποιου εκ των σκάουτερ, τότε θα είχε ήδη φύγει από τον Πειραιά. Επειδή, όμως, τον πρότεινε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του έδωσε άλλη μία ευκαιρία στον παίκτη και περιμένει να δει αν θα ανταποκριθεί.

=Στο παρελθόν μόνο ο Ζιοβάνι είχε κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερο πρόστιμο, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης τον τιμώρησε με 30 εκατ. δραχμές. Επί της ουσίας, βέβαια, ο Βραζιλιάνος ουδέποτε έδωσε το συγκεκριμένο ποσόν, διότι έπαιξε ένα σερί πέντε – έξι αγώνων καλά και σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ο τέως πρόεδρος του Ολυμπιακού του χάρισε την ποινή.

=Στον Γέστε, βέβαια, δύσκολα θα δοθεί άφεση αμαρτιών. Εκτός κι αν πάρει μόνος του ένα μεγάλο παιχνίδι και πάνω στη χαρά του ο Μαρινάκης αλλάξει πλεύση.

=Αν και, όπως λένε στον Πειραιά, ακόμα και αν συμβεί κάτι τέτοιο, αποκλείεται να το μάθουν οι άλλοι παίκτες. Διότι έτσι θα ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί οριστικά κάθε έννοια πειθαρχίας στον Ολυμπιακό.

=Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν τέτοια προβλήματα, διότι απλούστατα δεν υπάρχει άνθρωπος να πάρει τόσο σημαντικές αποφάσεις όπως είναι η επιβολή ενός υψηλού προστίμου. Οι μέρες περνάνε διαδικαστικά και με την πλειοψηφία των στελεχών να προσπαθούν να πιάσουν πόρτα για τον χειμώνα, δηλαδή να εδραιώσουν τις θέσεις τους στην περίπτωση που αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.

=Ο Δημήτρης Γόντικας έκανε κίνηση για να αντικαταστήσει τον Πατρίκ Κομνηνό στη γενική διεύθυνση της Σούπερ Λίγκας, αλλά βρήκε κλειστές τις περισσότερες πόρτες, τις οποίες χτύπησε. Είναι ο μοναδικός που δεσμεύει τον Παναθηναϊκό με υπογραφή και αφού εκείνος ασχολείται με άλλα πράγματα, τότε πρόστιμα και σκληρές γραμμές είναι για άλλες ομάδες.

=Εικονικό ήταν και το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στον Άρη. Όταν μια ομάδα έχει απλήρωτους παίκτες για τρεις και τέσσερις μήνες, τότε δεν μπορεί να απαιτήσει κάποιος την επιβολή χρηματικής ποινής.

=Απλώς για τα μάτια του κόσμου η διοίκηση των «κίτρινων» ήθελε να στείλει μήνυμα ότι δεν μένει αδρανής και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας. Αν και ο στόχος μοιάζει εφικτός εκ των προτέρων, καθώς σταδιακά ενσωματώνονται στον Άρη και τα νέα αποκτήματα και έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποκτήσει χημεία.

=Το ματς με τον Εργοτέλη, πάντως, μπορεί να σηματοδοτήσει εξελίξεις στους «κίτρινους» του Βορρά, αλλά και σε εκείνους της Κρήτης. Ο Σάκης Τσιώλης και ο Νίκος Καραγεωργίου βρίσκονται ήδη στο σημάδι οπαδών, κατά κύριο λόγο, αλλά και διοικήσεων.


Σχολιάστε εδώ