Να φύγουν οι Ρομά ζήτησε ο Καμίνης

Με επιστολή του προς το γραφείο του πρωθυπουργού, του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου κι άλλους αρμόδιους φορείς, ο δήμαρχος Αθηναίων περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την παρουσία των Ρομά και τη χωματερή στην οποία έχουν μετατρέψει τον χώρο όπου ζουν.

Ο δήμαρχος επικαλείται ακόμη και λόγους δημόσιας υγείας, ενώ κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία ότι κάνει τα «στραβά μάτια», με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να λειτουργεί και ως άσυλο για διάφορους παράνομους.

Στην επιστολή χαρακτηρίζει τον χώρο «άβατο για τις αστυνομικές δυνάμεις» και επισημαίνει τους κινδύνους που διατρέχουν οι περίπου 30.000 κάτοικοι της περιοχής από την δραστηριότητα των αλλοδαπών.

Ο κ. Καμίνης, «πετώντας» για πρώτη φορά από τις πλάτες του τον «μανδύα του προστάτη των αλλοδαπών» που φορούσε μέχρι πρότινος, καταγγέλλει την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ ότι με αστείες δικαιολογίες δεν θέλει την απομάκρυνση των αθίγγανων από τον καταυλισμό τους.

Προς επίρρωση των καταγγελιών του επικαλείται το υπ’ αριθμόν πρωτ. 2225/21-9-2011 έγγραφο της συγκεκριμένης υπηρεσίας η οποία επικρίνει τον Δήμο Αθηναίων γιατί ζητά την απομάκρυνση των Ρομά, πράξη που μπορεί να οδηγήσει σε διεθνή καταδίκη της χώρας.


Σχολιάστε εδώ