Η ΚΕΔ καταγγέλλει Υπονόμευσαν την απεργία εκ των έσω οι 7 πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ

«- Tην υπόγεια συμφωνία Τρίμη με τη διοίκηση της ΕΡΤ, ώστε ομάδα τηλεοπτικής παραγωγής της ΝΕΤ (δημοσιογράφοι και τεχνικοί) να συμμετέχει στη δημοσιογραφική κάλυψη της επίσκεψης Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.
Το πρόσχημα που εφευρέθηκε ήταν ότι πρόκειται για προσωπικό ασφαλείας (όπως δικαιολογήθηκε όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις ο διευθυντής ειδήσεων Γ. Κογιάννης).
Προσωπικό ασφαλείας, όμως, εφόσον ορίζεται, μένει στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Στην περίπτωση αυτή είχε αποφασισθεί και ενοικίαση εξωτερικού συνεργείου, λόγω της απεργίας.
– Tην αυθαιρεσία Τρίμη, που καταργώντας την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, από την περασμένη εβδομάδα, επιτρέπει ως… διασωματειακό (άτυπη επιτροπή) να μεταδοθούν και μάλιστα με περιγραφή αθλητικών συντακτών, οι αγώνες Ρεάλ-Λιόν, Νάπολι-Μπάγερν για να μη χάσει λεφτά το ΜΕGΑ, ενώ στο παρελθόν ένα τέτοιο ενδεχόμενο (π.χ. ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ κ.λπ.) αντιμετωπιζόταν διαφορετικά από την ίδια παρέα.
Το παρασκήνιο αποκαλύφθηκε από mail που έστειλε ο Ν. Στραβελάκης στον Τρίμη και αναφέρεται σε τηλεφωνική συνεννόησή του με την Νταουντάκη να μεταδοθούν οι αγώνες…
– Tην κάλυψη της απεργοσπαστικής κίνησης στον Ρ/Σ 9,84 από τη διεύθυνση και τη διοίκηση του σταθμού καθώς και τα παρατράγουδα που ακολούθησαν.
Δικαιούται, καταλήγει η ΚΕΔ, να ρωτήσει ο καθένας αυτό το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και την πλειοψηφία που το στηρίζει: Τα ‘χαν χαμένα ή βάζουν ακόμη και τώρα πλάτη στην κυβέρνηση και τη διαπλοκή, και τελικά εκπέμπουν όλοι μαζί στη συχνότητα της “τρόικας”;»


Σχολιάστε εδώ