ΖΙΖΑΝΙΟΝ

===Δύο… Οικονόμου έπιναν τον καφέ τους (το πρωί της Κυριακής, αν θυμάμαι καλά, στο καφέ «Πατρόν» στο Νέο Ψυχικό. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής και ο διαγραφείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μετά του Άρματος Πολιτών, που τώρα προσχώρησε ως «τάση» στη Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη, ο Βασίλης του Υπόλοιπου Αττικής. Γέφυρες έστηναν ή τον καημό τους έλεγαν και οι δύο… Λεπτομέρεια, δίπλα στο καφέ εδρεύει αστυνομικό τμήμα και μόνιμα Ομάδα ΔΙΑΣ. Ε, να έχει και πλάτες ο Παντελής… ===Ώπα… Νεκρανάσταση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου συνέβη την εβδομάδα που πέρασε… Με σηκωμένη τη γροθιά τον ξανάδαμε. Να κρατάει το email-εντολή της «τρόικας» για μείωση του κατώτερων μισθών προς τον υπουργό Εργασίας. Άραγε ποιος να του το έδωσε; Μόνο που, Γιάννη, οι πρόθυμοι του Μνημονίου δεν μπορούν να ελπίζουν σε θαύμα τύπου Λάζαρου…===Δεν είναι μόνο διοικητής της ΕΥΠ ο πρώην πρέσβης Κώστας Μπίκας. Είναι και σύμβουλος του πρωθυπουργού. Συχνά καταφτάνει στο Μαξίμου επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα… ===Στον γάμο γνωστού μεγαλογιατρού ήταν το προπερασμένο Σάββατο ο Μητσοτάκης μετά της κόρης του Ντόρας. Που βρήκε ευκαιρία για ψάρεμα ψήφων, μια και το ταμείο είναι μείον, και τράβαγε τον μπαμπά από παρέα σε παρέα… === Μετά τον Καρατζαφέρη και ο Παπανδρέου έδωσε άφεση αμαρτιών στον ηγούμενο Μονής του Βατοπεδίου Εφραίμ, που μέχρι που δεν τον κρέμασε, προκειμένου να κερδίσει την πρωθυπουργία… Αυτά βλέπει ο κοσμάκης κι όχι απλώς κουνά το κεφάλι, αλλά και βλαστημά, όχι τον Θεό, τους πολιτικάντηδες όλους. Μια ζωή τον κοροϊδεύουν, μέχρι να αρπάξουν τον λουφέ…

Πάνω από 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν από τώρα ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές… Δεν αντέχουν να έχουν τον κόσμο απέναντί τους, να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν, να βγουν να πιουν έναν καφέ… Ξέρουν πολύ καλά ότι είναι χαμένη υπόθεση οι εκλογές και είναι ζήτημα αν το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να εκλέξει 60 βουλευτές.

• Την τραγωδία που ζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την εξέφρασε με δυο λόγια ένας υφυπουργός, Βορειοελλαδίτης, που αναδομήθηκε στον δεύτερο ανασχηματισμό, κουβεντιάζοντας στο εντευκτήριο με τον Βασίλη Οικονόμου, που πρόλαβε κι έφυγε νωρίς:
– Σε ζηλεύω που μπορείς να περπατάς στους δρόμους. Με αποφεύγει ο κόσμος, δεν το αντέχω άλλο…


Σχολιάστε εδώ