επί του πιεστηρίου

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, μια και οι επί Γης κατέχοντες εδώ την εξουσία, σʼ αυτήν την όμορφη γωνιά του κόσμου, τα έκαναν Γη Μαδιάμ, μέσα σε δύο χρόνια τα διέλυσαν όλα. Και δεν διαισθάνθηκαν τι φωτιά έχουν ανάψει… Που απειλεί να μην αφήσει τίποτε στο πέρασμά της. Προς μεγάλη χαρά των εταίρων μας, που δεν καταλαβαίνουν ότι όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου μπορεί νʼ αρπάξει και του γείτονα και να λαμπαδιάσει όλη η συνοικία… Προς το παρόν μια συμβουλή στους συνδικαλιστές. Στις κάθε είδους κινητοποιήσεις τους θα πρέπει πάση θυσία να φροντίζουν να μην έχουν την κοινωνία απέναντί τους… Να μην ξεπερνούν τα όρια… Γιατί τότε χάνουν το δίκιο τους. Και τον αγώνα τους.
Γιορτάζει την Πέμπτη ο Άγιος Γεράσιμος, ο πολιούχος της Κεφαλονιάς. Χρόνια πολλά σʼ όσους έχουν το όνομά του. Και να ʼναι όλοι καλά. Και να βοηθήσει να βγει η χώρα και ο λαός χωρίς τραύματα.

Για να δείτε τι δύναμη έχει η Ελλάδα, από όποια πλευρά κι αν το πάρει κανείς. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου της ΕΕ για την Ελλάδα η αντιπολίτευση στη Σλοβακία και έριξε την κυβέρνηση, αρνούμενη να ψηφίσει τη σύσταση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Και στη συνέχεια το ψήφισαν αφού εξασφάλισαν ως αντάλλαγμα την προσφυγή σε εκλογές.
Μόνο εμείς, Γιωργάκη, δεν αξιοποιούμε, εκβιάζοντας, τη δύναμη που έχουμε ακόμα.

Αν θέλει ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου να αντιληφθεί την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει στην οικοδομή, με τους συνεχείς φόρους και τα τέλη επί των ακινήτων, ας ξεφυλλίσει εκεί που κάθεται στον καναπέ και βλέπει video, ανάλογα μʼ αυτά που προβάλλει στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να εντρυφήσουν σʼ αυτά και οι υπουργοί του, ή παίζει με το ipad του, τις μπλε σελίδες της «Καθημερινής» με τις μικρές αγγελίες. Από τις 64 σελίδες, οι 54 είναι πυκνά γεμάτες από πωλήσεις ακινήτων, διαμερισμάτων, βιλών, οικοπέδων και εξοχικών, από τα πλούσια προάστια μέχρι τις γειτονιές των μεροκαματιάρηδων, ενώ οι υπόλοιπες σελίδες καλύπτονται από ενοικιάσεις καταστημάτων και σπιτιών.

Άλλη μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία σας που κοσμεί τα δίχρονα γενέθλιά σας…

«Κυβέρνηση και ΝΑΤΟ αποτύχαμε στο Αφγανιστάν», δήλωσε δέκα χρόνια μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ο Πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι!
Έφεραν μια χώρα άνω – κάτω, χιλιάδες σκοτώθηκαν, χιλιάδες τραυματίστηκαν, που έμειναν ανάπηροι, έκαναν τις πόλεις Γη Μαδιάμ, ερείπια παντού, και τώρα σου λένε, μας συγχωρείτε αποτύχαμε… Και κανένας τους δεν πληρώνει…
Έτσι για να μην ξεχνάει κανείς τον… όμορφο κόσμο που τάζουν… για να πετύχουν την υποταγή και τον έλεγχο…

Ακούς υπουργούς να εξαπολύουν μύδρους για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον δημόσιο τομέα, λες και ήρθαν από το πουθενά, ενώ έχουν θητεύσει σε σειρά υπουργείων και είναι συνδημιουργοί αυτών που σήμερα καταγγέλλουν ή έκλειναν τα μάτια όταν συνέβαιναν…
Έλεος, όχι ο δολοφόνος, ρε παιδιά, να παριστάνει το θύμα…
Ευτυχώς, δεν μας έχετε πάρει ακόμα και τη μνήμη…

Μονιμότητα στο Δημόσιο μόνο για τους άξιους, δήλωσε σε συνέντευξή του ο καθαιρεθείς από «αντʼ αυτού», υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης. Δηλαδή οι κυβερνήσεις του Ανδρέα, 1981 – 1989 και 1993 – 1995, και του Σημίτη, 1996 – 2004, φόρτωσαν το Δημόσιο με ανάξιους;
Και ποιος θα κρίνει τώρα τους άξιους;

Εσείς, που μέσα στα δύο χρόνια που έχετε τις καρέκλες προσλάβατε άλλους 25.000, από κει που μας λέγατε ότι δεν γίνονται διορισμοί; Πλάκα μάς κάνεις, Γιάννη;)

Κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, μήπως για πρώτη φορά πατήσατε το πόδι σας σʼ αυτήν την περιοχή της γης που λέγεται Ελλάδα; Γιατί αυτό διαπίστωσε όποιος σας άκουσε το πρωί της Δευτέρας, στη ΝΕΤ, να καταγγέλλετε τις καταλήψεις στα σχολεία. Τα χρόνια που γίνονταν επί των κυβερνήσεων του κόμματός σας έστω σαν… μόδα, όπως είπατε, όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε έστω και μια δήλωσή σας δύο γραμμών, ανάλογη μʼ αυτά που λέτε τώρα…

Δεν είναι λίγο υποκρισία;
Δυστυχώς όμως για σας, υπάρχει κόσμος που έχει μνήμη…

Απʼ αλλού το περιμέναμε και απʼ αλλού έσκασε… Κίνημα έχει δημιουργηθεί στην Κίνα κατά της Ελλάδας! Δεν είναι δυνατόν, λένε, να δίνουμε λεφτά στην Ελλάδα, όταν το κατά κεφαλήν εισόδημα του Έλληνα είναι 3.000 δολάρια και στην Κίνα 30 δολάρια!
Αυτά από τους φίλους μας τους Κινέζους, που νομίσαμε ότι θα έδιναν αβέρτα δισεκατομμύρια δανεικά!


Σχολιάστε εδώ