Δημοτικές Παρωδίες

Η δημοτική αρχή Καμίνη, θορυβημένη από την αποκάλυψη της στήλης για το συγκεκριμένο θέμα που συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, ανέκρουσε πρύμναν προς το παρόν. Θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι θα επανέλθει, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου ολοένα μειώνονται, αφού οι οφειλέτες δεν προσέρχονται να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Το θέμα απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του συνδυασμού της πλειοψηφίας.

*** Ομαδική επίθεση από δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας -και όχι μόνο- Τάσος Αβραντίνης για την πρότασή του να φωνάξει Εισαγγελέα και να κινήσει ποινικές διαδικασίες κατά των καταληψιών του κτιρίου της Πολεοδομίας του δήμου στην οδό Σωκράτους. Οι πρώην αντιδήμαρχοι Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Φώτης Προβατάς, αλλά και ο υπεύθυνος Δημοτικών Διαμερισμάτων και της ΔΑΕΜ Νώντας Λαμπρακάκης, τον «στόλισαν» για τα καλά υπερασπιζόμενοι το σωματείο των πολιτικών μηχανικών του δήμου που έχει προβεί στη συγκεκριμένη κατάληψη, αντιδρώντας στη συρρίκνωση των αποδοχών των μελών του.

*** Με τη φράση «θα χυθεί αίμα» ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος, εξέφρασε την Πέμπτη που μας πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων την πλήρη αντίθεσή του για επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην υπό κατάληψη χωματερή της Φυλής. Πράγματι, όπως διαβεβαίωσε και ο έτερος συνδικαλιστής του δήμου Ευάγγελος Βελέτζας, οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο σε ενδεχόμενη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ αφού πλέον έχουν καταπατηθεί «όλα τα θεσμικά και εργασιακά τους δικαιώματα».

*** Online (δηλαδή ζωντανά) θα μπορούν εφεξής οι αθηναίοι πολίτες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου καθώς η παράταξη Κακλαμάνη εγκαινίασε μέσω της ιστοσελίδας της την παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο των συγκεκριμένων συνεδριάσεων. Καλή ιδέα, τόσο στη σύλληψη όσο και στην εφαρμογή της.

*** Στον «αέρα» βρίσκονται πάνω από 2.000 εργαζόμενοι στους δημοσυντήρητους οργανισμούς του Δήμου Αθηναίων, καθώς έχει εκπονηθεί σχέδιο για την «απορρόφηση» των φορέων τους και όχι των ιδίων στον κεντρικό δήμο. Για παράδειγμα ο ΠΟΔΑ, ο ΟΝΑ το Δημοτικό Βρεφοκομείο δεν θα υπάρχουν ως νομικά πρόσωπα και το προσωπικό τους που κανονικά θα έπρεπε να μεταφερθεί στον «σκληρό πυρήνα» των δημοτικών υπηρεσιών, κινδυνεύει ακόμη και με απόλυση, αναλόγως με τη σύμβαση εργασίας που έχει.

Κι αυτό γιατί στο νέο οργανόγραμμα του δήμου θα απαλειφθούν εκατοντάδες οργανικές θέσεις κι επομένως οι υπάλληλοι των παραπάνω οργανισμών δεν θα μπορούν να μεταταγούν αφού δεν θα υπάρχουν θέσεις γι’ αυτούς. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας Καμίνη, που κάθε άλλο παρά αρραγής θεωρείται.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το μέλλον των δημοτικών επιχειρήσεων για τις οποίες σχεδιάζεται η συγχώνευσή τους σε μάλλον ενιαίο φορέα με αντίστοιχες μειώσεις προσωπικού.


*** Σκορπάει χρήμα για μελέτες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αφού μόνον για τον σκοπό αυτό θα διατεθεί το ποσόν των 2.810.000 ευρώ. Δηλαδή ουσιαστικά το 11% της συνολικής δαπάνης για το τρέχον έτος που ανέρχεται στο ποσόν των 19 εκατ. θα δοθεί για την εκπόνηση μελετών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αποκατάσταση τριών βρεφονηπιακών σταθμών, τα κτίρια των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Μόνο για μελέτες θα δαπανηθούν 20.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν παλαιότερες που βάσει αυτών θα μπορούσε ανέξοδα ο δήμος να προχωρήσει στις αναγκαίες επιδιορθώσεις.

Το τραγελαφικό είναι η επιστολή που απηύθυνε η αντιδήμαρχος Αναπλάσεως και Σχεδίου Πόλεως Αγγελική Αντωνιάδου προς τον κ. Καμίνη και τον υπεύθυνο Δημοτικών Διαμερισμάτων, σύμφωνα με την οποία ζητάει από τους διαμερισματικούς συμβούλους να καταθέσουν πρόταση για εκτέλεση έργων στην περιοχή τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, η πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφίες, τραβηγμένες ακόμη και με κινητό!

Όπως φαίνεται, στον δήμο βαδίζουν χωρίς σχέδιο και χωρίς προγραμματισμό, γι’ αυτό αναρωτιόμαστε τι χρησιμεύουν οι μελέτες…


Σχολιάστε εδώ