Βάζει και τους παίκτες ο Μαρινάκης στο κόλπο της παραμονής Βαλβέρδε

Η πρώτη διερευνητική κρούση του Μαρινάκη έγινε στο Λονδίνο, αλλά αμέσως έπεσαν οι τόνοι για να μη φορτιστεί συναισθηματικά ο Βαλβέρδε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους στόχους του Ολυμπιακού. Είναι, όμως, σαφής η πρόθεση για ανανέωση του συμβολαίου στον νυν προπονητή των «ερυθρολεύκων». Φρόντισε, μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ να δείξει στον Βαλβέρδε πόσο πολύ τον εκτιμά και μέσω του μηνύματος ότι το μέλλον των Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα και Μοντέστο θα κριθεί από τις δικές του εισηγήσεις είτε μείνει στον Πειραιά είτε επιστρέψει στην πατρίδα του. Πρόκειται για μια κίνηση τακτικής από τον Μαρινάκη που ρίχνει και το συναίσθημα στη σκακιέρα που παίζεται η παρτίδα με τον Βαλβέρδε.
Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει στο Λιμάνι προβλέπει και τη συμμετοχή των παικτών στο κόλπο για την παραμονή του ισπανού τεχνικού, είτε με δημόσια εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά του Βαλβέρδε είτε μέσω των προσωπικών επαφών και των προτροπών στον ισπανό τεχνικό να ανανεώσει το συμβόλαιό του.
Στον Ολυμπιακό κινούνται μεθοδικά για να πετύχουν τον στόχο τους. Ο Μαρινάκης, μάλιστα, εξετάζει και την προοπτική να ζητήσει πρόωρα από τον Βαλβέρδε τις μεταγραφικές εισηγήσεις του για τον Ιανουάριο, ώστε να του δείξει την εκτίμησή του και μέσω των διορθωτικών κινήσεων που θα γίνουν τον χειμώνα στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας.
Το δίλημμα με
Αβραάμ – Μέλμπεργκ
Μέχρι τότε, όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού καλείται να λύσει ένα γρίφο που αφορά στη συνύπαρξη των Αβραάμ Παπαδόπουλου και Όλοφ Μέλμπεργκ στη βασική ενδεκάδα. Ο Σουηδός φέρεται να προτιμά ως παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας τον Ιβάν Μαρκάνο επειδή θεωρεί ότι ο έλληνας διεθνής στόπερ επηρεάζει αρνητικά και τον Κοστάντσο λόγω του ότι μιλάει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο Βαλβέρδε στους συνεργάτες του, η εκτίμησή του για τον Παπαδόπουλο είναι δεδομένη και απλώς επιδιώκει κάποιες βελτιώσεις στην τακτική συμπεριφορά του.


Σχολιάστε εδώ