«Έσπασε» η γραμμή ΠΑΣΟΚ για τη θέση του γενικού γραμματέα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ

Το σημαντικό όμως είναι ότι για τη θέση του γενικού γραμματέα «έσπασε» η γραμμή του ΠΑΣΟΚ που είχε προτείνει τον σύμβουλο του Καμίνη Φ. Προβατά, αφού αυτοπροτάθηκε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης από την ίδια παράταξη και εξελέγη τελικά αυτός, κάνοντας τον Καμίνη να ωρύεται και να φωνάζει για… «πούλημα» από πλευράς Ασκούνη!

Ας δούμε όμως πώς εξελίχθηκε αυτό το περίεργο… σκηνικό προχθές στην ΚΕΔΕ:

Από νωρίς ήταν μαζεμένοι οι εργαζόμενοι στους δήμους και η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάτω από τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ. Στη συνέχεια ανέβηκαν στα γραφεία. Υπήρξε ένταση και κάποιοι φόρεσαν κουκούλα στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τον προπηλάκισαν και στη συνέχεια έβρεξαν τους παρευρισκόμενους. Ύστερα από συνεννόηση με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ στην ΚΕΔΕ και με τη μεσολάβηση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου, τα πνεύματα ηρέμησαν και προχώρησαν στην εκλογή προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής, αφού υποσχέθηκαν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι στις 3 το μεσημέρι και μετά την εκλογή θα συζητούσαν το θέμα τους.

Στην εκλογική διαδικασία πρόεδρος εξελέγη ο Κ. Ασκούνης με 19 ψήφους υπέρ, 11 λευκά και ένα άκυρο που έγραφε «Μπέος: ο Ασκούνης βγήκε πρόεδρος. Ψωμιάδης: είναι τελικό;». Για την εκλογή του Α’ αντιπροέδρου Γ. Μπουτάρη βρέθηκαν 19 υπέρ, 10 λευκά και 2 άκυρα (το ένα έγραφε «αγαπούλα»!). Για την εκλογή του Β’ αντιπροέδρου Γ. Κουράκη βρέθηκαν 19 υπέρ, 9 λευκά και 3 άκυρα.

Η παράταξη με επικεφαλής τον Κ. Τζανακούλη (ΝΔ), επειδή η πλειοψηφία δεν της έκανε καμία πρόταση για θέση στο προεδρείο του ΔΣ, και της έδινε τρεις θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή, αποφάσισε να μη συμμετάσχει σε καμιά θέση, μια που όλα είχαν προαποφασιστεί. Αποφάσισε δε τα μέλη της να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Στη συνέχεια η πλειοψηφία αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του γενικού γραμματέα τον κ. Προβατά, δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα με τον Καμίνη, όμως προστέθηκε μια νέα υποψηφιότητα από τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση. Στην πρώτη εκλογή ο Κοιμήσης έλαβε 7 ψήφους, ο Προβατάς 12, ενώ υπήρξαν 9 λευκά και 3 άκυρα.

Έτσι επαναλήφθηκε η ψηφοφορία και η έκπληξη ήταν ότι εξελέγη ο Απόστολος Κοιμήσης με 18 ψήφους έναντι 12 του Προβατά και 1 άκυρη.

Αυτό άλλαξε τελείως το σκηνικό, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Αθηναίων να πάρει τον λόγο και να πει ότι επειδή δεν ήταν υποψήφιος είχε αποφασιστεί να εκλεγεί γραμματέας από την Αθήνα ο κ. Προβατάς κι ότι εάν γνώριζε τι θα γινόταν, θα άλλαζε την απόφασή του και θα κατέβαινε για πρόεδρος ο ίδιος!

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Ιωακειμίδης, αντέδρασε έντονα και είπε ότι η ΝΔ εξέλεξε τον Κοιμήση, για να εισπράξει την απάντηση του επικεφαλής Κ. Τζανακούλη, ότι η παράταξή του είχε αποφασίσει να ψηφίσει κατά συνείδηση χωρίς να ζητήσει καμιά θέση και ότι η ΔΗΜΑΡ μπήκε κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ, αφού με δύο άτομα δεν εξέλεγε κανέναν.

Ο Κ. Ασκούνης δικαιολόγησε την επιλογή του κ. Προβατά λέγοντας ότι έχουν πολλά κοινά ιδεολογικά στοιχεία! Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί δεν συνυπάρχουν και στην πολιτική σκηνή Παπανδρέου – Κουβέλης.

Ύστερα από αυτά τα γεγονότα καμιά παράταξη δεν δέχθηκε να συμμετάσχει στην Εκτελεστική Επιτροπή και εξελέγησαν 7 από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Φεύγοντας ο Γ. Καμίνης αποδοκιμάστηκε με άσχημο τρόπο από απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων.

Η ΚΕΔΕ έβγαλε ψήφισμα καταγγέλλοντας τους προπηλακισμούς των αυτοδιοικητικών, ενώ ανέβαλε τη συζήτηση που είχε υποσχεθεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Σχολιάστε εδώ