ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Αντιδράσεις υπάρχουν πολλές, όπως προαναφέραμε. Κυρίως από τους οργανωμένους, οι οποίοι ζητούν επιτακτικά εξηγήσεις από τον Ζαγοράκη και ουσιαστικά προκρίνουν τη λύση Βρύζα για την προεδρία της ΠΑΕ. Ο Κατσαρής, όμως, επιμένει στον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής. Παράλληλα ο Ζαγοράκης ετοιμάζει την αντεπίθεσή του με στόχο να αποδείξει ότι πήρε τις πλέον κατάλληλες αποφάσεις και πως το άνοιγμα δημιουργήθηκε κυρίως από την απώλεια κάποιων εσόδων λόγω κρίσης, αν και είχαν υπολογιστεί στους προϋπολογισμούς της τελευταίας διετίας. Επίσης θα εστιάσει και στα έργα στο νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Μεσήμβρια που λύνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ομάδας.
Οι ισορροπίες στο ΔΣ
Ο Ζαγοράκης ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με τις ζυμώσεις για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ, στο οποίο ήθελε να έχει την πλειοψηφία. Κάτι ανάλογο ζητούσε και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, βασικός χρηματοδότης του ΠΑΟΚ το τελευταίο δίμηνο και ξεκάθαρος υποστηρικτής του Ζήση Βρύζα. Οι επαφές και οι συζητήσεις διήρκεσαν περισσότερο από μία εβδομάδα, αν και οι παραιτήσεις του προηγούμενου συμβουλίου οριστικοποιήθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα. Ο Ζαγοράκης, πάντως, είχε ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής ότι αν δεν διέθετε την πλειοψηφία στο ΔΣ τότε δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει στην προεδρία. Έθεσε, δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, ζήτημα παραίτησης, αλλά έλαβε τις διαβεβαιώσεις του Κατσαρή ότι παραμένει στο πλευρό του.
Ένα ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσει ο Βρύζας. Ο άλλοτε στενότερος συνεργάτης του Ζαγοράκη και νυν αντίπαλος αντιμετωπίζει κάποια σοβαρά προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο και έτσι κράτησε κάποιες αποστάσεις από τις διεργασίες των τελευταίων ημερών με συνέπεια ελάχιστοι να γνωρίζουν τις σκέψεις του και τα σχέδιά του.
Ελπίδες
στους Άραβες
Στην Τούμπα ελπίζουν πώς τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ μπορούν να λυθούν μέσα σε μία νύχτα. Αρκεί, βέβαια, να επενδύσουν στην ΠΑΕ οι Άραβες από το Κατάρ. Είτε πρόκειται για την παλιά ιστορία του Αλ Σαμάρι είτε για τη βασιλική οικογένεια της συγκεκριμένης χώρας, καθώς ο σεΐχης ενδιαφέρθηκε άμεσα για τα ορυχεία της Χαλκιδικής και σε πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προανήγγειλε και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Επιχειρηματίες που βρίσκονται γύρω από τον ΠΑΟΚ έχουν προσβάσεις στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ και αρκετοί είναι εκείνοι που χαμογελούν με νόημα κάθε φορά που ακούγεται στη Θεσσαλονίκη η προοπτική εισόδου των Αράβων στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Στην πόρτα Ίβιτς, Χαλκιάς
Η κριτική που άσκησε ο Βλάνταν Ίβιτς στον Λάζλο Μπόλονι μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό έκανε ακόμα πιο αβέβαιο το μέλλον του σέρβου μέσου στην Τούμπα. Ο ρουμάνος τεχνικός είχε δείξει ξεκάθαρα πώς δεν υπολόγιζε στις βασικές επιλογές του τον Ίβιτς, ενώ και στην ΠΑΕ έβλεπαν αρνητικά το γεγονός ότι ο έμπειρος παίκτης είχε ιδιαίτερα υψηλό συμβόλαιο. Βρήκαν, λοιπόν, την ευκαιρία για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις για λύση της συνεργασίας τους, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος βρίσκεται επίσης σε δυσμένεια από τον Μπόλονι.


Σχολιάστε εδώ