Από ατζέντης τεχνικός σύμβουλος…

Στα μέσα του Σεπτέμβρη επιτελείς της ΓΔΑΕΕ συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας Rheinmetall Waffe Munition (RWM) κ. Wolfgang Schiosser, και τον τεχνικό σύμβουλο αυτής κ. Κωνσταντίνο Γαλανόπουλο, στα πλαίσια εθιμοτυπικής (sic!) επίσκεψης, κατόπιν αιτήματός τους, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες της εταιρείας RWM στην Ελλάδα.
Για όσους δεν ξέρουν, ο κ. Γαλανόπουλος είναι υπάλληλος της Space Consulting / Space Hellas και απ’ ό,τι φαίνεται είναι και τεχνικός σύμβουλος (χωρίς όμως γνώση των πυρομαχικών που κατασκευάζει η RWM) της ξένης εταιρείας στην Ελλάδα. Δηλαδή οι «ατζέντηδες» παλαιοτέρων ετών τώρα λέγονται «τεχνικοί σύμβουλοι» και με τον διακριτικό αυτό τίτλο προσπαθούν να κοροϊδέψουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στην ουσία όμως δεν υπάρχει καμία αλλαγή, απλώς «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
Ταυτόχρονα ο «ατζέντης» κ. Γαλανόπουλος εκπροσωπεί και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) στις επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την Αμυντική Βιομηχανία. Δηλαδή στις επιτροπές αυτές ο ΣΕΚΠΥ μέσω του «ατζέντη» ξένης εταιρείας (!) εκφράζει θέσεις και απόψεις. Εύλογο το ερώτημα: Ποιανού τα συμφέροντα υποστηρίζουν ο κ. Γαλανόπουλος και ο ΣΕΚΠΥ; Προφανώς όχι και τόσο τα ελληνικά, έτσι δεν είναι; Αλλά τι να κάνουμε, αθάνατη Ελλαδίτσα είσαι άξια της μοίρας σου…


Σχολιάστε εδώ