Έτοιμα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Στόχος της ηγεσίας είναι να ενεργοποιήσει πρόσωπα με επαγγελματική και κοινωνική δράση, αλλά και με απήχηση (αναγνώριση) στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα τα αρμόδια στελέχη του κόμματος έχουν ξεκινήσει να καταρτίζουν τους καταλόγους με τα πρόσωπα εκείνα που θα καταλάβουν θέσεις γραμματέων και θα στελεχώσουν τις διοικήσεις κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις λέγεται ότι τις επαφές κάνει ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, όχι απαραίτητα με άτομα προερχόμενα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και με στελέχη της αγοράς, τεχνοκράτες κ.ά. Την ηγεσία εξακολουθεί να την προβληματίζει η… χαλαρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κομματικός μηχανισμός, την αποδίδουν ωστόσο στο γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και παροπλιστεί. Εκφράζουν ακόμη την αισιοδοξία τους ότι έστω και με αργούς ρυθμούς οι οργανώσεις θα ανασυγκροτηθούν και σύντομα θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας προεκλογικής εκστρατείας.
Στο μεταξύ, με αφορμή και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, βουλευτές του κόμματος επισημαίνουν την ανάγκη η ηγεσία να διατυπώσει με σαφήνεια ένα προσκλητήριο προς τους έλληνες πολίτες για μια «εθνική προσπάθεια» προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οξυμμένα προβλήματα της χώρας. Προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρούν κρίσιμο η ΝΔ να πείσει την κοινωνία ότι έχει τη λύση, ρεαλιστική και εφικτή, για να βγάλει την οικονομία από το τούνελ. Άλλοι βουλευτές θέτουν δύο ακόμη προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί «ρεύμα αυτοδυναμίας» και να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία: Πρώτον, να υιοθετηθεί μια νέα στρατηγική με στόχο να ενισχύσει τις προσδοκίες των πολιτών σε ορισμένα μείζονος σημασίας θέματα. Δεύτερον να αξιοποιηθούν και προβληθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα που θα εμπνεύσουν την ελληνική κοινωνία.
Στο μικροσκόπιο της Λ. Συγγρού, όπως γράψαμε και στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, έχει μπει το 30% που στις δημοσκοπήσεις δηλώνουν αναποφάσιστοι ή ότι σκέφτονται να μην πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Κι αυτό διότι από το πόσους από αυτούς θα καταφέρουν να προσελκύσουν θα εξαρτηθεί τόσο η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ποσοστό της αυτοδυναμίας.
«Εκβιασμός»
ΣΤΗ Λ. Συγγρού εξετάζουν με προσοχή τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσει έναν «εκβιασμό» προκειμένου να εγκλωβίσει πολιτικά τη ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα ότι σχεδιάζει να φέρει πακέτο στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2012, το εθνικό φορολογικό και τη δέσμη των νέων μέτρων και να ζητήσει να ψηφισθούν με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Παράγοντες της παράταξης σημειώνουν ότι στόχος της κυβέρνησης σε πρώτο επίπεδο είναι να προκαλέσει ρήγμα στη ΝΔ. Με την προσδοκία ότι θα βρεθούν βουλευτές που θα υπερψηφίσουν και ο κ. Σαμαράς θα αναγκαστεί να τους διαγράψει. Από τα κεντρικά του κόμματος τονίζουν ότι «χάρη θα μας κάνει ο κ. Παπανδρέου, θα μας διευκολύνει να ξεφορτωθούμε ορισμένους». Εναλλακτικά η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία ως «οδό διαφυγής» και να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές με το πρόσχημα ότι δεν έχει την αναγκαία πολιτική στήριξη για να υλοποιήσει τόσο πολλά και τόσο σημαντικά θέματα. Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ ξεκαθαρίζουν ότι ο «εκβιασμός», αν κι εφόσον τον επιλέξει ο Γ. Παπανδρέου, δεν πρόκειται να περάσει. Η ΝΔ δεν θα υπερψηφίσει και θα επιμείνει στη λύση των πρόωρων εκλογών. Τόσο στον προϋπολογισμό, όσο και στο φορολογικό η ΝΔ πρόκειται να υπερψηφίσει επιμέρους άρθρα και διατάξεις με τα οποία συμφωνεί και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.


Σχολιάστε εδώ