Κοντά στο «μπαμ»

Μέχρι πρότινος η αποσταθεροποίηση και η ανασφάλεια έπλητταν τον ιδιωτικό τομέα. Τώρα μέσω της εργασιακής εφεδρείας επεκτείνονται και στον δημόσιο τομέα. Έτσι, ο κάθε δημόσιος υπάλληλος πέρα από την αφαίμαξη των αποδοχών του αντιμετωπίζει και το φάσμα της εργασιακής εφεδρείας ή και της απόλυσης! Η αναστάτωση που επικρατεί στους κόλπους του Δημοσίου επιβεβαιώνεται και από τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ της περασμένης Τετάρτης – αξιοσημείωτο είναι ότι πρώτη φορά ερήμωσαν οι δημόσιες υπηρεσίες σε απεργία της ΑΔΕΔΥ.

• Η τάση εξομοίωσης των μισθών του Δημοσίου με εκείνους του ιδιωτικού τομέα, καθώς και των συνθηκών εργασιακής ανασφάλειας, ενώνει τις τύχες των εργαζομένων και τους ωθεί σε κοινή δράση. Τα μέτρα που πέφτουν στα κεφάλια τους σαν το χαλάζι τούς καταναγκάζουν να βγουν από τη φάση της «παράλυσης» και να περάσουν στη φάση της ενεργού αντίδρασης. Και το χειρότερο είναι ότι η αντίδραση μπορεί να είναι τυφλή και να οδηγήσει σε ένα «μπαμ», που με τη σειρά του θα σπρώξει τη χώρα στον γκρεμό της χρεοκοπίας.

• Επειδή το φαινόμενο των κοινωνικών αντιδράσεων διευρύνεται, την ώρα που ο δρόμος για έξοδο από την κρίση είναι μακρύς και δύσκολος και προϋποθέτει τουλάχιστον την κοινωνική ανοχή, οφείλει η κρατούσα κατάσταση να πει όλη την αλήθεια στον λαό για την κατάσταση της οικονομίας, να τον διαβεβαιώσει ότι οι θυσίες του θα πιάσουν τόπο και κυρίως να δείξει ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Δυστυχώς, δεν έχει εξαντληθεί μόνο η φοροδοτική δυνατότητα του λαού. Έχει εξαντληθεί και η υπομονή του, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο…


Σχολιάστε εδώ