Κάτω στον Πειραιά

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι στις 2 Οκτωβρίου ο ΟΚΑΝΑ θα φύγει στο πλαίσιο της μεταφοράς όλων των υπηρεσιών του είδους στα νοσοκομεία. Έτσι τη Δευτέρα πραγματοποίησε την υπόσχεσή του (με μία μέρα καθυστέρηση, λόγω του ότι η 2 Οκτωβρίου ήταν Κυριακή, όπως είπε) και σε ειδική τελετή που έγινε στο λιμάνι έβαλε… λουκέτο στον ΟΚΑΝΑ. Υπήρξαν βέβαια κάποιες αντιδράσεις γιατί η υπηρεσία θα παρέχεται πλέον από το Τζάνειο, αλλά όπως τόνισαν τόσο ο υπουργός όσο και ο δήμαρχος, οι τοξικομανείς είναι ασθενείς και πρέπει να θεραπεύονται στα νοσοκομεία. Η ουσία πάντως είναι πως άλλο ένα «μελανό σημείο» απομακρύνθηκε από το κέντρο της πόλης. Βέβαια κάποιοι στη Φίλωνος και τη Β΄ Μεραρχίας θα… στεναχωρηθούν (όπως ο περιπτεράς και ο μπουγατσοπώλης) γιατί έβγαζαν… χοντρό μεροκάματο. Αν και θα έπρεπε να είχαν στενοχωρηθεί πολύ νωρίτερα, αν είχε επέμβει η Αστυνομία. Γιατί αυτά που γνωρίζουν όλοι οι περίοικοι, όπως τα είπαν σε μας, τα έχουν πει και στις Αρχές…

// Μια καλή είδηση «βγήκε» από την εκδήλωση που έγινε την περασμένη Τρίτη στο ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων. Πρόκειται για την πρωτοβουλία του βουλευτή Λάμπρου Μίχου να ζητήσει από όλους τους βουλευτές που παρίσταντο να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου για την άρδευση και αναδάσωση του όρους Αιγάλεω με λιμνοδεξαμενή η οποία θα τροφοδοτείται με τα νερά από τον Βιολογικό της Ψυττάλειας, που θα μεταφέρονται σ’ αυτήν με ενέργεια που θα παράγεται από φωτοβολταϊκά πάρκα. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου και έχει «κολλήσει» η έγκριση του φωτοβολταϊκού από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η πρωτοβουλία του Λ. Μίχου έγινε δεκτή από τους παριστάμενους βουλευτές Γ. Διαμαντίδη, Δημ. Καρύδη, Μαν. Μπεντενιώτη, Γιάννη Τραγάκη και Τάσο Νεράντζη και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη. Πέρα απ’ αυτό όμως, αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι παριστάμενοι εξήραν το έργο που γίνεται στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ενώ ο Γ. Νιώτης υπογράμμισε ότι την τελευταία τριετία το Κέντρο έχει κάνει επιλεγμένες δαπάνες ύψους 1 εκατ. ευρώ, παρότι η επιχορήγηση που πήρε δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ! Εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, στον οποίο ανήκει το ΔΙΚΕΠΑΖ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, στάθηκε ιδιαίτερα στη μοναδικότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από τον Σύνδεσμο, στα σοβαρά έργα υποδομής και εκσυγχρονισμού που εκτελέστηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ενώ τόνισε ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ παρά τη δύσκολη συγκυρία δεν έχει ούτε ένα ευρώ χρέος ούτε οποιοδήποτε δάνειο ευχαρίστησε δε τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Δριβελέγκα, για το προσωπικό του ενδιαφέρον και τη δέσμευσή του για υποστήριξη του έργου του Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.

// Ένας ακόμα από τους γνωστότερους πειραιώτες πολιτικούς έφυγε την περασμένη Τρίτη από κοντά μας. Πρόκειται για τον Αντώνη Νταντιδάκη, που διετέλεσε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επί Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ είχε κατέβει και ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Η διαδρομή του στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ήθος, συνέπεια και αλληλεγγύη. Η στήλη εύχεται στους οικείους του αγαπητού σε όλους Αντώνη, καλό κουράγιο…

// Τη συνέπειά τους απέναντι στη δέσμευση για τη συνέχιση και διεύρυνση των θεσμών συμμετοχής των πολιτών σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας αποδεικνύει η δημοτική αρχή Κορυδαλλού και ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης με τη διοργάνωση για δεύτερη τετραετία εννέα δημόσιων συναντήσεων με τους δημότες εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του δήμου. Το πρόγραμμα των συναντήσεων ξεκινά την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθούν οκτώ συναντήσεις σε ισάριθμες γειτονιές, καθώς και μια θεματική για την παιδεία και τον πολιτισμό.

// Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις που έγιναν σ’ όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου με την ευκαιρία του εορτασμού της Τρίτης Ηλικίας. Τα μεγάλα «παιδιά του Πειραιά» είχαν μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που έγιναν σε κάθε ΚΑΠΗ, απήγγειλαν ποιήματα που είχαν γράψει ειδικά γι’ αυτήν τη μέρα, αφηγήθηκαν εμπειρίες τους από τη ζωή στα ΚΑΠΗ, τραγούδησαν και χάρηκαν τη δική τους γιορτή, τη δική τους ευκαιρία για φυγή από την πεζή και δύσκολη καθημερινότητα. Όλες οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με πλούσιο μπουφέ που διατέθηκε δωρεάν στα μέλη των ΚΑΠΗ και τους επισκέπτες, χωρίς να στοιχίσει ούτε… ευρώ στον δήμο, καθώς ήταν χορηγία γνωστής βιομηχανίας τροφίμων του Πειραιά. Σε ορισμένες εκδηλώσεις παρέστη και ο ίδιος ο δήμαρχος. Την ευθύνη για τις εντυπωσιακές πράγματι εκδηλώσεις είχε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μελίνα Φύκια.

// Άρχισε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η ζωντανή αναμετάδοση αγώνων του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Πειραιά από το «Κανάλι 1» τόσο ραδιοφωνικά όσο και από το web TV. Το γεγονός σκόρπισε ενθουσιασμό στους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους συγγενείς τους, οι οποίοι είδαν για πρώτη φορά να… βγαίνουν από την αφάνεια σωματεία με ιστορία στις γειτονιές της πόλης, αλλά άγνωστα στο ευρύτερο ποδοσφαιρικό φάσμα. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Στέλιος Μπρατσόλης με επιστολή του ευχαρίστησε τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ Κυριάκο Μανωλάκο για την πρωτοβουλία τους, ενώ ευχήθηκε η προβολή του ερασιτεχνικού αθλητισμού να επεκταθεί και να καθιερωθεί.

// Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία είχε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού Νίκος Αμοργιανός. Μερίμνησε ώστε οι γειτονιές του Πειραιά να πάρουν μουσικές «ανάσες» υψηλού επιπέδου και μάλιστα από τη Λυρική Σκηνή! Έτσι την περασμένη Παρασκευή το «Λεωφορείο της Λυρικής» μετέφερε μουσικούς που έδωσαν παραστάσεις στην πλατεία Κανάρη, την Κοραή και την Οδησσού, ενώ την Τρίτη το απόγευμα θα δώσουν νέες παραστάσεις στην Πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια και στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου στα Μανιάτικα.


Σχολιάστε εδώ