Ηλίας Μόσιαλος: Πωλητής ενόπτρων στους «ιθαγενείς»…

Ο χαρακτηριστικός αυτός διάλογος από το θεατρικό έργο του διάσημου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό», απεικονίζει «εν ενόπτρω εαυτόν ορών»(= κοιτάζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη) τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, εξ αλλοδαπής… μεταφυτευθέντα, κ. Ηλία Μόσιαλο.
Ο κ. Μόσιαλος, εκ καθήκοντος, κυβερνητικός εκπρόσωπος γαρ, αλλά και ψυχράς εκ χαρακτήρος ψυχοσύνθεσης («σφάζει με το μπαμπάκι…» κατά την έκφραση του θυμώδους λαού μας), ανακοινώνει καθ’ εκάστην το βάθος και το εύρος της στυγνής οικονομικής Κατοχής της Χώρας από το Διεθνές Τοκογλυφικό Κεφάλαιο, σε σημείο ώστε «και Μητροπολίτη να κολάζει» (όρα σχετικές ανακοινώσεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου )…
Πωλητής ενόπτρων…
Μετέρχεται μετ’ εκείνο το… επάγγελμα του «Κηπουρού» του Γ. Παπανδρέου του Γʼ και το παράλληλο, ως νομίζει, του «πωλητή ενόπτρων στους… ιθαγενείς», χυδαϊστί μεταγλωττιζόμενο, «πουλάει καθρεφτάκια στους… ιθαγενείς»!
Μετά θαυμαστού ζήλου ενασκεί, κατ’ αυτάς, και τον ρόλο του «Ντελάλη του Βερολίνου», το οποίο ως γνωστόν στο πλαίσιο του γερμανικού ρεβανσισμού και της παλαιόθεν «Drang nach osten των Αʼ, Βʼ, Γʼ και νυν Δʼ Ράιχ αρχής, θεωρεί «Ζωτικό Χώρο» την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης μέχρι της απόληξης της Βαλκανικής Χερσονήσου, τη δύστηνη Χώρα μας.
Άδεται μάλιστα εξ Ουάσινγκτον ότι «το Βερολίνο επιδιώκει τη ”ρουμανοποίηση” του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και αυτό βρίσκεται υπ’ όψιν και τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης της κυβέρνησης Παπανδρέου»!
Στην ευθεία γραμμή αυτών των εξ Ουάσινγκτον πληροφοριών (αναλυτική και ενδελεχής αναφορά στο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» 1/10/2011 με τίτλο «Γερμανικό σχέδιο ”ρουμανοποίησης” και διασπορά αμερικανικών ζιζανίων») τοποθετείται «η γερμανική επιδίωξη ”ρουμανοποίησης” του ελληνικού βιοτικού επιπέδου, ώστε να καταστούν ελκυστικές και προνομιακές οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των προδιαγεγραμμένων ιδιωτικοποιήσεων του πακέτου των 50 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δρομολογηθεί προς εκποίηση…».
Από Σαούλ, Παύλος…
Κατά την αντίστοιχη Βιβλική αναφορά, ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, «Αριστερός», εις την ποτέ διαλάμψασα Τρίκκη (Τρίκαλα), αιφνιδίως, εν τη Εσπερία σπουδάζων, ήκουσε εξ Ουρανού τη φωνή της… αλήθειας («Σαούλ, Σαούλ, ίνα τι με διώκεις…») …ανέβλεψε, εγκατέλειψε τον «αμαρτωλό Σαούλ της Αριστεράς» και ενεδύθη τον καθώς πρέπει «Παύλο της άρχουσας Ελίτ», ίνα εκπληρωθεί το του προφήτη λέγοντος: «Η Αριστερά οδηγεί παντού αρκεί να την εγκαταλείψεις ενωρίς»!
Η Ελληνική Ιστορία σκιαγραφεί με τα μελανότερα χρώματα τους «Εξωμότες», τους αποκληθέντες και «Γενίτσαρους» κατά τη μακρά σκοτεινή περίοδο της Οθωμανοκρατίας…
Αν και οι Γενίτσαροι ενίοτε αναποδογύριζαν τα καζάνια στους οθωμανικούς στρατώνες και από «τέκνα του Πατισάχ» έθεταν σε αμφισβήτηση το ορθοφρονείν του Χαλίφη (Σουλτάνου)…
Στην περίπτωση του κ. Ηλία Μόσιαλου μάλλον θα συνιστούσε παρόμοια συμπεριφορά αλλαξοπιστία επί της αλλαξοπιστίας και απάρνηση της γοητείας, έστω και προσωρινής, πού συνεπάγεται η ενάσκηση της Εξουσίας!
Από «Ειδικός», εκθεμελιωτής…
Στο πλούσιο, όντως, vitae curiculum του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου, προβάλλεται γεγονυία τη φωνή, η ειδικότητά του, ως επιστήμονα, στα Εθνικά Συστήματα Υγείας (ΕΣΥ) και συνακολούθως το Κράτος Κοινωνικής Πρόνοιας.
Τη πράξει, όμως, ο κ. Μόσιαλος, με την ψήφο του στη Βουλή, συνυπέγραψε την εκθεμελίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόρριψη στα Τάρταρα του Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας… «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…».
Και όμως, δεν λανθάνει του κ. Μόσιαλου ο Ηθικός Κώδικας, που αυστηρώς στιγματίζει την οποιαδήποτε απ’ αυτόν απόκλιση:
• «Επιστήμη χωριζομένη Αρετής, πανουργία και ου Σοφία φαίνεται…»!
Παραλλήλως, ο κ. Μόσιαλος, ως εποπτεύων τα Κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και δη ΕΡΤ και ΑΠΕ, ευθέως -κοινό μυστικό στους δημοσιογραφικούς διαδρόμους- σε στυλ Ναπολέοντος, εκδίδει… διαταγές, ως ο Γάλλος στρατηλάτης προς τον Στρατάρχη Μυρά, «διατάσσει και αποφασίζει», ακόμη και για τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων, τις εσωτερικές μετακινήσεις συντακτών για την κάλυψη των ρεπορτάζ και ενσπείρει τον τρόμο στις διοικήσεις των περί ου ο λόγος ΜΜΕ…
«Salus populi…»
Εσχάτως και ο κ. Μόσιαλος, υπό την ιδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου, προκειμένου να αιτιολογήσει την ασυμφωνία νόμων που ψηφίζει η κυβερνητική πλειοψηφία – Συντάγματος, αλλά και τη διάρρηξη της σχέσης Νόμου με το Κοινωνικό Συμβόλαιο με τον Λαό, υποσυλλαβίζει την αρχή του Δημόσιου Ρωμαϊκού Δικαίου, που εκφράζεται με την αρχή: «Salus Populi suprema lex esto» (= Η σωτηρία του Λαού έστω ο υπέρτατος νόμος). Όπερ μεθερμηνεύεται: Όλοι οι επί μέρους νόμοι οφείλουν να ατονήσουν προκειμένου περί της σωτηρίας της πατρίδας (Lex XII labutarum).
Υπόμνηση Πρώτη: Αν ο κ. Μόσιαλος ανατρέξει στα Αρχεία της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Πληροφοριών στην ημερομηνία 21η Απριλίου 1967, θα συναντήσει εκεί στα τότε Ραδιοφωνικά Δελτία το περιώνυμο αυτό δόγμα, ως τον βασικό ισχυρισμό της Χούντας των Συνταγματαρχών για την κατάλυση της Δημοκρατίας, αλλά και στα δημοσιεύματα του υπό λογοκρισία Τύπου.
Υπόμνηση Δευτέρα: Ο κ. Μόσιαλος, ας συμβουλευθεί τους δύο συνταγματολόγους υπουργούς της κυβέρνησης, τους Ανδρέα Λοβέρδο και Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να πληροφορηθεί ότι το δόγμα αυτό πόρρω απέχει από το να συγκαταλέγεται στα ποιοτικά στοιχεία των σύγχρονων, δυτικού τύπου, κοινοβουλευτικών Δημοκρατιών, στις οποίες εντάσσεται και η Χώρα μας.
Και εν κατακλείδι οι δύο κ. καθηγητές ίσως τον συμβουλεύσουν: «Sapiens nihil affimat quod non probet (= Δεν πρέπει να υποστηρίζομε κάτι, όταν δεν δυνάμεθα να το αποδείξομε…).
Μέχρι στιγμής η Μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, υπέρ της οποίας ξιφουλκεί ο κ. Μόσιαλος, κάθε άλλο παρά αποδεικνύεται ότι οδηγεί στη σωτηρία της Πατρίδας… Μάλλον στην οικονομική υποτέλεια του Λαού και την εκποίηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας του οδηγεί…
======
* Ένοπτρο, το, =κάτοπτρο, καθρέφτης.


Σχολιάστε εδώ