Δώστε το λιμάνι στον Πειραιά!

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, στην οποία επίσης τονίζει μεταξύ άλλων:

«Ως δήμος επιδιώκουμε να συνεργαστούμε τόσο με την ΟΛΠ ΑΕ, όσο και με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την καλύτερη πολιτικά και νομικά λύση ώστε το λιμάνι να επανέλθει στον Δήμο Πειραιά και να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός πυλώνας. Παράλληλα προτείνουμε αντί της πώλησης, με την οποία είμαστε απόλυτα αντίθετοι, να υλοποιηθεί πρόγραμμα μακροχρόνιας μίσθωσης υπηρεσιών του λιμανιού με όρους και προϋποθέσεις που θα συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην πόλη του Πειραιά». Την επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία έκανε και άλλες ανακοινώσεις, όπως:

– Γίνονται διαπραγματεύσεις για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά (όπως έχει ήδη γράψει το «Π») για να μεταφερθούν σ’ αυτόν οι υπηρεσίες του δήμου. Μεταξύ των άλλων, συζητήσεις για την αξιοποίηση του Πύργου γίνονται και με το Ίδρυμα Νιάρχου.

– Με βάση τον νόμο για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, το Ειδικό Τέλος συγκεντρώνεται στο «πράσινο ταμείο», προκειμένου το ποσόν να διατεθεί στους ΟΤΑ για να κάνουν απαλλοτριώσεις και να δημιουργήσουν κοινόχρηστους χώρους. Από τα ήδη εισπραχθέντα χρήματα, ο Δήμος Πειραιά πρέπει να πάρει περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι δήμοι της περιφέρειας 6 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, βέβαια, δεν έχει αποδοθεί τίποτα σε κανέναν δήμο…


Σχολιάστε εδώ