Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αθηναίων αποτυπώνεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι αποφάσισε να ζητήσει δάνειο 12,5 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς το Τμήμα Προσόδων και η Ταμειακή Υπηρεσία ενημέρωσαν ότι τον Νοέμβριο δεν θα υπάρχει… σάλιο και επομένως ούτε η δυνατότητα να πληρωθεί το προσωπικό. Βέβαια για να εγκριθεί το δάνειο πρέπει να συγκεντρώσει τις θετικές ψήφους των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου. Κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο, εκτός κι αν πειστεί να συναινέσει η αντιπολίτευση.
QQQ Ξενοικιάζεται το υπόγειο γκαράζ της Βαρβακείου Αγοράς, που μέχρι πρόσφατα το εκμεταλλευόταν εταιρεία συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη. Η εταιρεία επικαλέστηκε ως λόγο αποχώρησής της τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στην περιοχή του εμπορικού και ιστορικού τριγώνου, που αποτρέπει την προσπέλασή του από έλληνες και ξένους επισκέπτες. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, θέλει να ρίξει στο μισό την τιμή ενοικίασης, γνωρίζοντας ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος αν προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός. Με το θέμα ασχολήθηκε την Παρασκευή και η Οικονομική Επιτροπή, καθώς οι πηγές εσόδων του δήμου ολοένα και μειώνονται.
QQQ Κονδύλι ύψους 38.255 ευρώ καλείται να πληρώσει ο ΟΤΕ για τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, στον Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για την περίπτωση της μαζικής εγκατάστασης τηλεφωνικών θαλάμων από τον ΟΤΕ, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει το σχετικό τέλος στον δήμο. Συνολικά είχε καταλάβει 543,14 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Τελικά, έπειτα από πολλές δικαστικές περιπέτειες, οι δικαστές του Β΄ τμήματος του ΣτΕ κάλεσαν τον ΟΤΕ να καταβάλει το ποσόν. Κάτι που δεν βλέπουμε να το κάνει, καθώς ετοιμάζεται να προσφύγει εκ νέου στο Διοικητικό
Εφετείο.
QQQ Στα πρόθυρα εγκεφαλικού επεισοδίου βρέθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου, οπότε πληρώθηκαν, εκατοντάδες μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων που είδαν τις μηνιαίες αποδοχές τους να μειώνονται δραματικά. Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση ήταν όσοι εργαζόμενοι είχαν πάρει στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), οι οποίοι εισέπραξαν από 5 λεπτά (ναι, είναι αλήθεια) έως 50 ευρώ. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να έχει αναδρομική ισχύ, από 1-1-2011, η παρακράτηση εισφορών υπέρ της ανεργίας και η εισφορά αλληλεγγύης. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η στήλη, το 40% των εργαζομένων στην Καθαριότητα έλαβε αντί μισθού «χαρτζιλίκι» που δεν φτάνει ούτε για τα ψώνια της εβδομάδας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κορυφαίου συνδικαλιστή που με έκπληξη είδε στο εκκαθαριστικό πληρωμής του ότι στην «τσέπη» του θα μπουν 13 λεπτά!


Σχολιάστε εδώ