Mε την ψυχή στο στόμα εξελέγη πρόεδρος της ΠΕΔΑ ο Ν. Σαράντης

Προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο που λίγο έλειψε να στοιχίσει την εκλογή του κ. Σαράντη, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, που προεξοφλούσε ότι θα καταλάμβανε 12 έδρες στο 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ. Τελικά περιορίστηκε στις 10, αλλά λόγω της ασυνεννοησίας των υπόλοιπων παρατάξεων που δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε κοινό υποψήφιο, εκλέχτηκε πρόεδρος ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Η Αττική Αυτοδιοίκηση (ΝΔ) πήρε 9 έδρες, με επικεφαλής τον Νίκο Χιωτάκη, η Δημοκρατική Αριστερά 2 έδρες, το ΚΚΕ 2 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 2 έδρες, αφού στη δεύτερη κατανομή έχασε την έδρα η παράταξη του Χιωτάκη, γιατί τρία στελέχη της δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι διοίκηση πλειοψηφίας. Θα γίνουν σίγουρα διεργασίες προκειμένου να εκλεγεί προεδρείο. Την επόμενη Τετάρτη, μετά την εκλογή της ΚΕΔΕ, καθορίστηκε η σύγκληση για τη νέα ΠΕΔΑ. Για την ιστορία, οι δύο επικεφαλής, Χιωτάκης και Σαράντης, ήρθαν πρώτοι στα ψηφοδέλτιά τους, όπως και για τη ΓΣ της ΚΕΔΚΕ ήρθαν πρώτοι ο Νικήτας Κακλαμάνης με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, κάτι που επιβεβαιώνει την εκτίμηση των εκπροσώπων της παράταξής τους για το έργο που προσέφεραν.

Για την ΚΕΔΕ 25 εκπροσώπους έβγαλε το Αυτοδιοικητικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), 22 η Αττική Αυτοδιοίκηση Πολιτών, 5 η Δημοκρατική Αριστερά, 4 το ΚΚΕ και 4 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έκπληξη προκάλεσε για το ΠΑΣΟΚ η μη εκλογή του δημάρχου Ηλιούπολης και πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ Βασίλη Βαλασσόπουλου, καθώς και άλλων μεγάλων δήμων, όπως του Στ. Τζουλάκη της Νέας Σμύρνης και του Κ. Κόκκορη της Γλυφάδας. Πιο ισορροπημένη ήταν η κατανομή ψήφων στην παράταξη του Χιωτάκη, όπου στο νέο ΔΣ εξελέγησαν νέα πρόσωπα, όπως ο Αναστάσιος Κάρλες, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο Ιωάννης Διάκος, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού, ενώ χάνοντας την έδρα στη δεύτερη κατανομή ο Χιωτάκης έχασε τη δυνατότητα να έχει έναν ακόμη σύμβουλο στο ΔΣ της ΠΕΔΑ.

Στην ΚΕΔΕ από την παράταξη του Χιωτάκη, μετά τον Κακλαμάνη και τον Καλογερόπουλο, εξελέγη στην πέμπτη θέση ο Γιώργος Δαβάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ υπήρξε κατανομή ισόρροπη για όλο το Λεκανοπέδιο και τα νησιά. Από το ΠΑΣΟΚ επελέγησαν εκπρόσωποι περισσότερο από τη Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά.

Στις εκλογές για την ΚΕΔΕ που θα γίνουν αύριο δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα για τον Κώστα Ασκούνη στην εκλογή του ως προέδρου, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2010 δίνουν αυτοδυναμία στην παράταξή του, το ΠΑΣΟΚ. Εκτός βέβαια αν υπάρξουν διαρροές οπότε θα έρθουν τα πάνω κάτω.


Σχολιάστε εδώ