1,898 εκατ. ευρώ για ενοίκια πληρώνει κάθε μήνα ο Δήμος Αθηναίων

Το τίμημα θα ήταν πιο υψηλό αν, επί δημαρχίας Κακλαμάνη, ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Βαφειάδης δεν είχε επιτύχει τη μείωση των μισθωμάτων κατά 20%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η οικονομική επιτροπή του δήμου αποφάσισε να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, προτείνοντάς τους μείωση των ενοικίων κατά 50%!

Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα μισθώματα που δίνει ο δήμος για το κτίριο της οδού Σωκράτους, όπου στεγαζόταν η «Καθημερινή», και της Αγ. Κωνσταντίνου 24, όπου είναι η έδρα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αν πραγματικά θέλει η δημοτική αρχή Καμίνη να γλιτώσει πολλά ενοίκια, μπορεί να αξιοποιήσει τα ακίνητα του δήμου που έχουν απογραφεί πριν από περίπου 15 χρόνια από την τότε αντιδήμαρχο Αθηναίων Ήρα Βαλσαμάκη. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, όλα τα στοιχεία γύρω από την ακίνητη περιουσία του δήμου, όχι μόνο μέσα στην πόλη, αλλά γενικότερα στην Αττική, όπως στη Νέα Κηφισιά, υπάρχουν στο χρηστικό βιβλιαράκι που υπήρχε στο Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας.

Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιηθούν τα κτίρια των δεκάδων μικρών ξενοδοχείων που κλείνουν λόγω της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και των επιπτώσεων που έχει στο κέντρο της Αθήνας, αφού οι ιδιοκτήτες τους τα ενοικιάζουν αντί «πινακίου φακής» και όχι με τα παχυλά μισθώματα που πληρώνει σήμερα ο δήμος.


Σχολιάστε εδώ