Όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας

Στην τελική ευθεία, λοιπόν, μπαίνει το θέμα της πώλησης ακινήτων του Δημοσίου καθώς το πρώτο πακέτο 35 κτιρίων παραχωρήθηκε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για να διατεθούν αμέσως.

Στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε η λίστα με τα πρώτα ακίνητα προς πώληση, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το κτίριο του πρώην εργοστασίου Κεράνη στη Λ. Θηβών που ανήκε στο πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, εφορίες, αστυνομικά τμήματα στην περιφέρεια, καθώς και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στη Λ. Αθηνών και το κτίριο της έκδοσης διαβατηρίων στην Καισαριανή.

Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων αυτών υπολογίζεται σε περίπου 280 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και επιλέχθηκαν διότι έχουν καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας, βρίσκονται σε καλές περιοχές και μπορούν να προσελκύσουν επενδυτές.

Η πώληση θα γίνει με τη μέθοδο του sale and lease back, με το Δημόσιο να είναι σταθερός ενοικιαστής (!), γεγονός που αποτελεί πρόσθετο δέλεαρ (!) για τους υποψήφιους αγοραστές…

Για μια άλλη φορά σας λέμε: η δημόσια περιουσία ανήκει σε ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ τους έλληνες πολίτες. Κάτω τα χέρια από τη δημόσια περιουσία!

Οι πάντα επίκαιρες
γερμανικές αποζημιώσεις

Στο μεταξύ, το θέμα των συνολικών γερμανικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας απασχολεί όλο και περισσότερους (εκτός από το ντόπιο εθελόδουλο-μεταπρατικό πολιτικό μας σύστημα).

Χρωστά γερμανικές αποζημιώσεις η Γερμανία στην Ελλάδα; αναρωτήθηκε πρόσφατα σε άρθρο της η εφημερίδα «Die Welt». H γερμανική εφημερίδα πραγματεύεται τη συνολική κατάσταση του γερμανικού χρέους που δημιούργησε το ναζιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σημειώνοντας: «Ένα ξεχασμένο επιχείρημα έρχεται ξανά στην επιφάνεια με αυξανόμενη συχνότητα: η καταστροφή που επέφερε το ναζιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σημαίνει ότι η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα σημαντικές αποζημιώσεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βάση της ελληνικής απαίτησης για ικανοποίηση του χρέους της ναζιστικής Γερμανίας είναι «το υψηλό κόστος της Κατοχής που επιβάρυνε την κατεχόμενη χώρα και η ελληνική οικονομία λεηλατήθηκε μέσω εξαναγκαστικών εξαγωγών», καθώς και το γεγονός πως «το Τρίτο Ράιχ ανάγκασε την Τράπεζα της Ελλάδος να δανείσει στη Γερμανία του Χίτλερ 476 εκατ. μάρκα χωρίς τόκο».

Ασχολείται κανείς από το «επίσημο κράτος» (λέμε τώρα…), ιδιαίτερα σε τούτους τους καιρούς του διά παντός τρόπου και πάσης μεθόδου ξεζουμίσματός μας, με αυτό το εξαιρετικά ΕΠΙΚΑΙΡΟ θέμα; Ή και αυτό πρέπει να το αναλάβουν πρωτοβουλίες πολιτών;


Σχολιάστε εδώ