Υπάρχει και «τρόικα» στην ΕΣΗΕΑ

Πρώτα έκαναν το κορόιδο για να φτιαχτεί κλίμα, αφήνοντας να περάσουν οι απολύσεις στο «Έθνος», στον Πήγασο και στον ΔΟΛ και κλείνοντας τα μάτια σε όσα συμβαίνουν στην «Ελευθεροτυπία», στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, καθώς και στον 902.

Τώρα ετοιμάζονται να υιοθετήσουν, με κάποιες αλλαγές… για ξεκάρφωμα, το non-paper που έχουν στείλει οι εκδότες ζητώντας κατάργηση ΣΣΕ, καθιέρωση κυλιόμενου ωραρίου, υποχρεωτική αλλά τζάμπα απασχόληση Κυριακές – αργίες και άλλες αθλιότητες. Άλλωστε, ο Τρίμης κατά τη διάρκεια του προχθεσινού ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υποχρεώθηκε να παραδεχτεί τα σχετικά που ειπώθηκαν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες και επαφές με τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη, ανακοινώνοντας ότι «έκλεισε» εθιμοτυπική συνάντηση με την ΕΙΗΕΑ την Τρίτη.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, αποκαλύπτοντας ότι με βάση την έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας (14-9-2011) η επιβολή από την εργοδοσία μειώσεων μισθών και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων στην ουσία ήδη νομιμοποιούνται με τους χειρισμούς του εκπροσώπου της πλειοψηφίας.

Στο μεταξύ, ενδεικτική της αγανάκτησης που επικρατεί στον κλάδο ήταν… η υποδοχή που επιφύλαξαν στην «τρόικα» της πλειοψηφίας του ΔΣ (Τρίμη, Ράμμο, Νταουντάκη) οι συντάκτες του «Έθνους» στη συνέλευση που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη στον Πήγασο.

Κάποιοι μάλιστα απηύθυναν στον… πρόεδρο τους στίχους του Σαββόπουλου: «Τα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Και δεν κοιτάς τα μούτρα σου, μόνο μας κοροϊδεύεις…».

Στην «Ελευθεροτυπία» την Τετάρτη υπήρξε επεισοδιακό φινάλε, όταν ο υπεύθυνος του «Ιού», χάνοντας με 112 «όχι» στην ψηφοφορία για απεργία, πήρε το σακίδιό του στον ώμο και έφυγε.


Σχολιάστε εδώ