ΤΟ ΠΡΩΤΟ CRASH TEST ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ. Απέσπασε μέχρι και τα εύσημα του Αρσέν Βενγκέρ. Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος και στο Καζάν κόντρα στη φορμαρισμένη Ρούμπιν, παρά τις σημαντικές απουσίες του.

Οι δύο ομάδες κοντράρονται απόψε στο Φάληρο στο πρώτο σημαντικό τεστ για τον τίτλο. Κι αν ο Ολυμπιακός εκ των πραγμάτων στοχεύει στη διατήρηση των δεδομένων, οι πράξεις του Λάζλο Μπόλονι αποδεικνύουν ότι το ίδιο όραμα καθοδηγεί και τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο ρουμάνος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής για το ματς με τη Ρούμπιν τους Πάμπλο Γκαρσία και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, για να τους έχει απολύτως έτοιμους στο σημερινό ντέρμπι.

Έστειλε, δηλαδή, το μήνυμα πως πιστεύει στο διπλό και κατ’ επέκτασιν στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Τα ερωτήματα του Βαλβέρδε

Η έδρα δίνει ασφαλώς προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ειδικά από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πως ανεβάζουν στροφές και εμφανίζουν στο γήπεδο κάποια από τα στοιχεία που έχει περάσει στην ομάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αλλά στον Πειραιά υπάρχουν μια σειρά ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων μπορούν να προκαλέσουν ταλαντεύσεις στον Ολυμπιακό. Πρώτα απ’ όλα, οι απορίες αφορούν τον Κοστάντσο.

Ο Αργεντινός έχει πάψει από καιρό να παρέχει ασφάλεια στους συμπαίκτες του και στον κόσμο. Για τον Βαλβέρδε δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του, διότι ξέρει ότι έτσι θα τον χάσει. Αλλά ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και ζητάει την έξοδο του Κοστάντσο από τη βασική ενδεκάδα. Οπότε δημιουργεί δίλημμα στον ισπανό τεχνικό.

Το άλλο ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο Βαλβέρδε αφορά στους Αβραάμ και Μαρκάνο. Η χρησιμοποίηση του δεύτερου κόντρα στην Άρσεναλ δημιούργησε τάσεις αμφισβήτησης του Βαλβέρδε.

Η στάση του ισπανού τεχνικού απέναντι στους δύο παίκτες θα δείξει πολλά και μπορεί να διαμορφώσει την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Χτυπάει με Βιεϊρίνια

Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει με αυξημένες απαιτήσεις στο Φάληρο. Στην προηγούμενη κάθοδό του στην Αθήνα, άλλωστε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έσπασε τη δυσμενή παράδοση στη Νέα Σμύρνη και ο Μπόλονι θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό.

Με 10 ματς στα πόδια των παικτών του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται σε εξαιρετικό ρυθμό, ενώ διαθέτει παίκτες ικανούς να αντέξουν την πίεση της έδρας. Την τελευταία τριετία, άλλωστε, τα κατάφεραν τρεις φορές σε τέσσερα παιχνίδια.

Το βασικό τρικ του ρουμάνου τεχνικού είναι να χτυπήσει με τον Βιεϊρίνια, διότι έχει διακρίνει αμυντικές αδυναμίες στον Βασίλη Τοροσίδη.

Επίσης έχει δώσει εντολή για πίεση ψηλά, ώστε να εμποδίσει την κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Ολυμπιακού και πάσινγκ γκέιμ για να παγώσει τον ρυθμό.

Ένταση με Κουκουλάκη

Σε πρωταγωνιστή του ντέρμπι μπορεί να εξελιχθεί ο διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης. Τόσο στον Πειραιά, όσο και στη Θεσσαλονίκη, αιφνιδιάστηκαν από τον ορισμό του ηρακλειώτη ρέφερι. Οι τόνοι ανέβηκαν με ενστάσεις εκατέρωθεν, διότι και οι δύο ομάδες έχουν εκφράσει παράπονα για τη διαιτησία του στο παρελθόν.


Σχολιάστε εδώ