Στη… σέντρα ηχηρά ονόματα του ΠΑΣΟΚ για τα υποβρύχια

Ε, αφού είδαμε πώς εννοούσε ο πρωθυπουργός την κάθαρση, για παράδειγμα στο μέγα σκάνδαλο της Siemens, απολαμβάνουμε τώρα και ορισμένα άλλα φαινόμενα… διαφάνειας. Ας πούμε, πριν από ελάχιστα εικοσιτετράωρα ανακοινώθηκαν οι διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος παρακαλώ, 29 πρώην στελεχών του υπουργείου Άμυνας (επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου), επιχειρηματιών αλλά και… συνδικαλιστών, που κατηγορούνται για το μέγα σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ονόματα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ένα περίεργο πέπλο σιωπής έχει μέχρι τώρα καλύψει την υπόθεση. Μεγάλα κανάλια το έχουν θάψει εντελώς το θέμα. Φαίνεται πως είναι πολλά τα λεφτά «Άρη»! Ωστόσο συγκεκριμένα blogs και sites αποκάλυψαν τα ονόματα των κατηγορουμένων. Μεταξύ αυτών φιγουράρουν και τα ονόματα των Γ. Μίχα, συνδικαλιστή την επίμαχη περίοδο, συγκεκριμένα προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, καθώς και του κ. Κοντάκη, προέδρου του σωματείου «Τρίαινα» των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία. Και από δω αρχίζουν να προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά.

Ο κ. Μίχας είναι σήμερα:

– Επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Πειραιά, αφού ήταν υποψήφιος δήμαρχος της υποστηριζόμενης απ’ το ΠΑΣΟκ δημοτικής παράταξης.

– Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, διορισμένος από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

– Επιφανές κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μέλος του ανώτατου κομματικού οργάνου, του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος! Βέβαια και πριν ήταν νομάρχης, επίσης εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ. Τίθεται επομένως ένα μείζον ερώτημα για την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου προσωπικά:

– Τι θα κάνει με την περίπτωσή του; Θα συνεχίσει ο κ. Μίχας να είναι… όλα τα παραπάνω; Φυσικά ουδείς –και πάντως όχι «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»– ισχυρίζεται ότι ο κ. Μίχας επειδή είναι κατηγορούμενος είναι και ένοχος. Αυτό θα το κρίνουν μόνο τα δικαστήρια. Το ερώτημα που απευθύνουμε είναι καθαρά πολιτικό, επειδή και η σημειολογία έχει στις μέρες μας τεράστια σημασία.

Επιπλέον δεν θα πρέπει ο Γ. Παπανδρέου να λαμβάνει υπ’ όψιν τα περί της γυναίκας του Καίσαρα;

Ή τα ξεχνά όταν αφορούν δικά του στελέχη και φίλους;

ΥΓ.: Όσο για τη διαπλεκόμενη σιωπή συγκεκριμένων ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφων, τι να πούμε; Αν έτσι αντιλαμβάνονται την ενημέρωση του λαού, τότε πόσο άδικο έχουν όσοι αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους όπως τους… πολιτικούς ή φωνάζουν τα γνωστά συνθήματα;


Σχολιάστε εδώ