Σε δεύτερο λάθος τύπου «Βάρκιζας» οδηγείται το ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ, λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, παραπέμπει τη λύση όλων των προβλημάτων στη «Δευτέρα Παρουσία» του σοσιαλισμού, παραγνωρίζοντας την ιδιαίτερα άγρια για τον λαό συγκυρία.

Εάν το ΚΚΕ, τονίζουν, μας λέει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα από την ενίσχυση της Αριστεράς και την πιθανή άνοδό της στην κυβέρνηση του τόπου, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξής του, γιατί ζητάει την ψήφο του λαού;

Εάν, είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας, μοιρολατρικά πρέπει να δεχθούμε ότι μονάχα στη «Δευτέρα Παρουσία» του σοσιαλισμού μπορεί να υπάρξει ελπίδα και ζωή, τότε θα καταντήσουμε να περιμένουμε αυτήν τη «Δευτέρα Παρουσία», θα είμαστε στα σπίτια μας και θα λέμε ότι δεν υπάρχει φως και ελπίδα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε ευκαιρία λένε ότι δεν καταλαβαίνουν αυτήν τη λογική του ΚΚΕ, την οποία χαρακτηρίζουν ως μια λογική που ποτέ τα αριστερά και τα κομμουνιστικά κόμματα δεν είχαν στη σύγχρονη ιστορία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτά, τονίζουν, είναι υπεκφυγές και κατά βάθος ούτε η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα τα πιστεύει, και είναι τακτική για να κρύψουν την αδυναμία τους να πάρουν αποφάσεις που υπερβαίνουν και τους ίδιους, όπως θα υπερβούν και εμάς. Οι εξελίξεις, υπογραμμίζουν, μας υπερβαίνουν όλους αφού αυτήν τη στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε μια ιστορική τομή όπου επαπειλείται το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της χώρας μας, ότι το διακύβευμα σήμερα δεν είναι ο σοσιαλισμός, αλλά το εάν αύριο θα υπάρχει εργασία, κοινωνικό κράτος, μισθοί και συντάξεις.

Ως εκ τούτου, προσθέτουν, σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε γοργά σε ένα μέτωπο αντίστοιχο με αυτό που προχώρησαν οι δυνάμεις της Αριστεράς το 1940-44, το ΕΑΜ, όταν πάλι το διακύβευμα δεν ήταν εν πρώτοις ο σοσιαλισμός, αλλά ήταν η εθνική ανεξαρτησία, η λευτεριά, η κοινωνική δικαιοσύνη και η προκοπή του τόπου, που τότε έρχονταν οι κατακτητές Γερμανοί και τα έκοβαν όλα αυτά με τη βία.

Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας προχώρησε ακόμα περισσότερο, λέγοντας σε συνέντευξή του στην ΕΤ3 ότι εάν η ηγεσία του ΚΚΕ επιμείνει στη σημερινή της τακτική, επειδή έρχονται δύσκολες μέρες το επόμενο διάστημα, τότε αυτή η στάση θα είναι αντίστοιχου μεγέθους ιστορικό λάθος με τα λάθη που έγιναν μετά το αντάρτικο με τη Συμφωνία της Βάρκιζας, «όπου παραδώσανε τα όπλα και χάσαμε την ευκαιρία να δοθεί μια άλλη προοπτική στη χώρα μας».

Η μόνη λύση σήμερα, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να γίνουν εκλογές τώρα για να εκφραστεί ο λαός και προσθέτουν ότι ευτυχώς που είμαστε μια χώρα της ΕΕ, γιατί αλλιώς αυτά τα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται δεν θα περνούσαν παρά μόνο με δικτατορίες. Εάν, υπογραμμίζουν, ήμασταν στη δεκαετία του ’60 ή του ’70, θα είχαμε δικτατορία και γι’ αυτό σήμερα ο μόνος τρόπος να περάσουν αυτά τα μέτρα είναι να παρακάμψουν τη δημοκρατία χωρίς τη δικτατορία, να καταστρατηγήσουν το Σύνταγμα, να ανέχονται τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους αλλά να μην κάνουν εκλογές.

Βέβαια προσθέτουν ότι οι εκλογές από μόνες τους δεν αρκούν για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση, αφού πρέπει το λαϊκό κίνημα να είναι στους δρόμους και να διεκδικεί. «Και αριστερή κυβέρνηση να έχουμε, χωρίς το κίνημα να διεκδικεί δεν θα καταφέρουμε και δεν θα κερδίσουμε πολλά», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αλ. Τσίπρα.


Σχολιάστε εδώ