Προσοχή! Βενζίνη με μεθανόλη!

• Ξανά προς τη δόξα τραβούν οι νοθευτές βενζίνης, ενώ ακόμη και «καθαροί» πρατηριούχοι μπαίνουν στον πειρασμό να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική, αφού είναι γνωστό ότι η κρίση «θερίζει» τους τζίρους και τα κέρδη και η νοθεία είναι «μια κάποια λύσις». Οι φήμες στην αγορά καυσίμων λένε ότι οι νοθευτές όχι μόνο θησαυρίζουν, αλλά επεκτείνουν συνεχώς τις… ευγενείς δραστηριότητές τους, λειτουργώντας και νέα πρατήρια, τα οποία είχαν κλείσει οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες τους.

• Το ωραίο είναι ότι σε κάποια από αυτά τα πρατήρια, που είναι κοινό μυστικό στους παράγοντες της αγοράς ότι ανήκουν σε… βρωμιάρηδες πρατηριούχους, οι τιμές είναι τόσο χαμηλές, που οι καταναλωτές σχηματίζουν ουρές για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, χωρίς βέβαια να υποψιάζονται ότι ένα πρατήριο με σήμα μεγάλης εταιρείας τους εφοδιάζει με βενζίνη με… αποτελεσματικά πρόσθετα, όπως η μεθανόλη ή η τολουόλη. Δεν το ξέρουν αυτό οι εταιρείες που τους προμηθεύουν; Δεν ενδιαφέρονται και πολύ, είναι η απάντηση. Προτιμούν να αφήνουν τους «βρωμιάρηδες» να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί μόνο έτσι έχουν μια ελπίδα να πάρουν κάποτε και τα λεφτά που τους χρωστάνε από τις προμήθειες καυσίμων.

• Και το κράτος; Σε ένα κλίμα γενικής διάλυσης, οι έλεγχοι έχουν αραιώσει πολύ. Ορισμένοι έλεγχοι που γίνονται είναι αστείοι, αφού ζητείται απλώς ένα δείγμα από τον πρατηριούχο, αυτός επιλέγει να το δώσει από την «καθαρή» δεξαμενή του και όλοι είναι ευχαριστημένοι – αλλά μπορεί να διατηρεί άλλες δύο με νοθευμένα καύσιμα! Σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για υπαλλήλους ελεγκτικών υπηρεσιών που για χρόνια και χρόνια κάνουν την ίδια δουλειά (ελέγχους σε πρατήρια) είναι βέβαιο ότι κάποιοι ελεγκτές κάνουν «στραβά μάτια» και βγάζουν θαυμάσια, «μαύρα» μεροκάματα – αλλιώς δεν εξηγείται ότι γλιτώνουν από την τσιμπίδα ελέγχων ακόμη και «σεσημασμένοι» εδώ και χρόνια νοθευτές.

Για άλλους είναι το σκαμνί…

• Βούλευμα εφετών απήλλαξε τον Π. Βουρλούμη και τον Γ. Ιωαννίδη από βαριές κατηγορίες για τη γνωστή υπόθεση με τις υπερτιμολογημένες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης συστημάτων του ΟΤΕ από τη Siemens και την Intracom. Οι εφέτες πείσθηκαν ότι δεν υπάρχει λόγος να φθάσει καν η υπόθεση στο ακροατήριο, παρότι η αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ είχε βεβαιώσει πολύ μικρότερα ποσά υπέρ των «εθνικών προμηθευτών» από αυτά που κατάφεραν να τους εξασφαλίσουν οι κ. Βουρλούμης και Ιωαννίδης. Έτσι, επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά το γνωστό αξίωμα ότι το σκαμνί του κατηγορουμένου δεν είναι για μεγαλόσχημους (ιδιαίτερα, όταν με τις αποφάσεις τους έχουν ικανοποιήσει πλήρως τα επιχειρηματικά συμφέροντα των καλών φίλων μας από τη Γερμανία…).


Σχολιάστε εδώ