Προς αποδόμηση το ΔΣ της ΕΡΤ!

Επίσης, εκτός ΔΣ της ΕΡΤ και ο Χρήστος Αβραάμ, εμπειρογνώμονας πρεσβευτής και σύμβουλος Α΄ του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος σταμάτησε να εμφανίζεται στις συνεδριάσεις του συμβουλίου μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας περί συρρίκνωσης της ΕΡΤ και έχει υποβάλει παραίτηση. Παράλληλα, προ δεκαημέρου, όπως είναι γνωστό, παραίτηση υπέβαλαν ο Ηλίας Μοσχονάς, σύμβουλος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, που εργάζεται παράλληλα στη Vodafone, και η ιστορικός και συγγραφέας Λένα Διβάνη.

Έτσι, στο ΔΣ παραμένουν οι επιλογές των δύο προηγούμενων πολιτικών προϊσταμένων της ΕΡΤ, του Π. Γερουλάνου και του Τ. Χυτήρη, το έργο των οποίων έχει σχεδόν αποδοκιμαστεί από τον σημερινό υπουργό Επικρατείας. Πρόεδρος παραμένει ο Θανάσης Παπαγεωργίου, διευθύνων σύμβουλος ο Λάμπης Ταγματάρχης και μέλη οι Γεωργανδρέας Ζάννος, δικηγόρος, μη εκτελεστικό μέλος, Λυδία Κονιόρδου, Πάνος Σαμούρης, πολιτικός επιστήμων, μη εκτελεστικό μέλος (συνεργάτης του Τ. Χυτήρη), Στέλιος Στεφάνου, οικονομολόγος, μη εκτελεστικό μέλος, Αρίστων Κοντιζάς, εκπρόσωπος των εργαζομένων, μη εκτελεστικό μέλος, και Συμεών Σαζακλόγλου, επίσης εκπρόσωπος των εργαζομένων, μη εκτελεστικό μέλος.

Ο νόμος Παπακωνσταντίνου προβλέπει πως μέχρι τον Οκτώβριο οι νέες συνθέσεις των ΔΣ των ΔΕΚΟ πρέπει να αποτελούνται από 7 μέλη και προς το παρόν ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καταφέρει να αυξήσει τον αριθμό των μελών, όπως σχεδίαζε αρχικά. Σημειώνεται ότι η θητεία των μελών του ΔΣ, πλην των εκπροσώπων των εργαζομένων, λήγει στις 30 Ιουλίου 2012, δηλαδή σε εννέα μήνες από τώρα. Συνεπώς, λίαν συντόμως οι ενδιαφερόμενοι υπουργοί θα κληθούν να ορίσουν πρόσωπα.


Σχολιάστε εδώ