Πριν αλέκτορα φωνήσαι

Αναφέρομαι στον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αλλά επί τη ευκαιρία θα αναφερθώ και στον δεύτερο, γιατί το πνεύμα και οι ιδέες του χώρου αυτού φέρανε τον τόπο σε αυτό το χάλι. Άκουσα τον κ. Πάγκαλο στην τηλεόραση να λέει ότι ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας κατά της Κύπρου θα θεωρηθεί αυτόματα επίθεση και κατά της Ελλάδας. Σε ένα έθνος, όπως είναι η Κύπρος και η Ελλάδα, αυτό πρέπει να συμβεί, όμως αυτοί τι κάνουν όταν αφαιρούν τη λέξη «εθνική» από το υπουργείο Παιδείας και άλλα υπουργεία και αποκαλούν ακροδεξιούς όσους ομιλούν για έθνος; Μάλιστα εφηύραν το πατριώτης, προέλευσης αριστερής, γιατί η λέξη έθνος δεν εξυπηρετούσε τις επιδιώξεις του διεθνούς κομμουνισμού. Μας παιδεύουν με ερμηνείες διάφορες. Απλώς ο πατριώτης είναι μέρος του εθνικιστή. Η έννοια του πολεμοχαρούς που δίδεται στην έννοια του εθνικιστή είναι τελείως αυθαίρετη και εξυπηρετεί μόνο τους θολοκουλτουριάρηδες, για ίδιους σκοπούς ή πολιτικές σκοπιμότητες όπως οι αλλαγές των ονομάτων στα υπουργεία κ.λπ. Ερωτώ: Δεν είναι εύλογο να πει κάθε Έλληνας, γιατί να διακινδυνεύσω για τους Κυπρίους εφόσον το εθνικιστής σημαίνει φιλοπόλεμος; Δεν χρειάζεται λίγη σοβαρότητα στα λόγια και στις πράξεις των υπευθύνων;
Ερωτώ τον κ. Πάγκαλο και όλους εσάς που συμφωνείτε μαζί του και εσάς που τον ψηφίζετε, με ποιους θα κάνει πόλεμο, με αυτούς που προ ημερών αποκαλούσε αντιπαραγωγικούς και παλαιότερα μας έλεγε ότι ένας διπλωμάτης ισούται με ένα σύνταγμα ή με τις συνεχείς επικίνδυνες παρεμβάσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, με μείωση των εξοπλισμών, με μείωση των μισθών του προσωπικού, μείωση της θητείας και άλλα; Πρέπει να μάθουμε, και κυρίως αυτοί που μας κυβερνούν, ότι ο στρατός είναι αναγκαίο κακό και γιʼ αυτό πρέπει να είναι αξιόμαχος, για να μπορεί να εκπληρώνει τον σκοπό του, για τον οποίο υπάρχει, και γιʼ αυτό πρέπει να τον φυλάμε σαν τα μάτια μας. Οι ανεύθυνες κουβέντες για τον χώρο αυτό κάνουν μεγάλο κακό, κύριε Πάγκαλε. Βασίζεσαι σε αυτόν τον στρατό που δεν κάνεις τίποτε άλλο με τις ανεύθυνες δηλώσεις και πιθανώς με τις αποφάσεις σου από το να τον αποδυναμώνεις; Τι νομίζεις, ότι η Τουρκία είναι ο ελληνικός λαός και μπορείς να την κοροϊδεύεις; Το λες για κατανάλωση στον ελληνικό λαό; Συνηθισμένη τακτική των ανεύθυνων. Μα, με τέτοια και τέτοια, μας φέρατε στα χάλια αυτά. Πότε επιτέλους θα σοβαρευτούμε; Σιγά μη σε έλαβαν στα σοβαρά οι Τούρκοι, όπως τότε με τον Οτσαλάν. Οι λεονταρισμοί και η ρητορική (αναφέρομαι στον δεύτερο αντιπρόεδρο) περνούν μόνο στην Ελλάδα, όπως θα διαπιστώσατε με την «τρόικα». Από τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου μού δόθηκε η εντύπωση ότι το πρόβλημά μας είναι πώς να μην έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και αυτό επιδιώκει να το πετύχει βάζοντας φόρους και μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Περίμενα από τον δεύτερο αντιπρόεδρο να θέτει ως κύρια προτεραιότητα τη θεραπεία των γενεσιουργών αιτίων της παρούσης κατάντιας.
Οι ευθύνες ανήκουν στις κυβερνήσεις που διοίκησαν αυτόν τον τόπο από το 1975 και μετά και μόνο σε αυτές. Κάθε άλλη άποψη για μεταβίβαση ευθυνών μόνο από ανεύθυνους προέρχεται. Οι γενεσιουργοί λόγοι όλων των κακών είστε μόνο εσείς οι πολιτικοί, γιατί εσείς έχετε και το πεπόνι και το μαχαίρι, εγώ προσθέτω και το πιρούνι. Αν, κύριε αντιπρόεδρε, δεν λύσετε τα προβλήματα τώρα και συνεχίσετε με την παλαιά τακτική, θα έχετε κάνει μια τρύπα στο νερό και αυτό θα σας συνοδεύει και μετά θάνατον. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ή τι έκανε η ΝΔ. Εμάς μας ενδιαφέρει τι κάνετε εσείς ως κυβέρνηση και όταν έλθει η ΝΔ στην εξουσία θα κριθεί. Μέχρι τώρα η ζυγαριά κλείνει σε βάρος σας κατά 70% και κατά 30% στη ΝΔ, γιατί πήγε να σας μιμηθεί.
Κυριάκος Ιωαννίδης
Παρανέστι Δράμας


Σχολιάστε εδώ