Πάνε να βγάλουν στην εφεδρεία την Μπαλφούσια!

Τα όσα συνέβησαν με την κυρία Στέλλα Μπαλφούσια, την πρώην επικεφαλής της Επιτροπής της Βουλής για την παρακολούθηση της πορείας του προϋπολογισμού, είναι ενδεικτικά όλης αυτής της νοοτροπίας, των απαράδεκτων μεθοδεύσεων και –τελικά– του ήθους συγκεκριμένων κυβερνητικών παραγόντων.
Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση της πορείας της εκτέλεσης του προϋπολογισμού πριν από λίγες μέρες σε έκθεσή της διεκτραγωδούσε την υλοποίηση του προϋπολογισμού και επεσήμαινε ότι απλώς… τα νούμερα δεν βγαίνουν!
Πνέων μένεα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος επιχείρησε να αδειάσει την επιτροπή και κυρίως την επικεφαλής της, κάνοντας λόγο ακόμα και για «ανεπάρκεια» και ελλιπή γνώση των σχετικών στοιχείων!
Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή είχε στελεχωθεί απʼ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα η επικεφαλής της, όπως έχει γραφτεί, ήταν επιλογή του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου…
Με τα όσα είπε και μεθόδευσε ο Β. Βενιζέλος εξανάγκασε σε παραίτηση τα μέλη της επιτροπής, φυσικά και την επικεφαλής κ. Μπαλφούσια. Μετά βέβαια από ελάχιστες μέρες την ίδια και ακόμα χειρότερη αξιολόγηση της πορείας του προϋπολογισμού έκαναν τόσο η «τρόικα» όσο και διεθνείς οργανισμοί…
Αλλά το θέμα είχε και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέχεια.
Συγκεκριμένα η κυρία Μπαλφούσια μετά την παραίτησή της επανήλθε στην οργανική της θέση, που είναι στο ΚΕΠΕ.
Όμως φαίνεται ότι το μένος ορισμένων εναντίον της δεν είχε εκτονωθεί με την απομάκρυνσή της απʼ τη Βουλή.
Έτσι μόλις επέστρεψε στο ΚΕΠΕ έμαθε ότι… τίθεται στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας! Συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των προς εφεδρεία υπαλλήλων που είχε συντάξει η διοίκηση του ΚΕΠΕ!
Φυσικά ξεσηκώθηκε θόρυβος μέγας. Δεν θεωρήθηκε καθόλου… τυχαίο ότι τέθηκε σε εφεδρεία η συγκεκριμένη υπάλληλος, μετά τα όσα είχαν προηγηθεί!
Και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η εφεδρεία της κυρίας Μπαλφούσια ανακλήθηκε…
Τέλος καλό, όλα καλά;
Μπα, μάλλον τα όσα περιγράψαμε απλώς δείχνουν επαναλαμβάνουμε την καθεστωτική νοοτροπία συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών!


Σχολιάστε εδώ