Ο Ίβκοβιτς δίνει στον Σπανούλη τον ρόλο του Μπομπ Μακ Κάλεμπ

Η απόκτηση του Πέρο Άντιτς ολοκλήρωσε το ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ευθέως και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην παρουσίαση των «ερυθρολεύκων» για τη νέα σεζόν. Ο Σέρβος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Αγγέλου οριστικοποίησαν τον σχεδιασμό τους. Με τον Βασίλη Σπανούλη να αποτελεί το «Α και το Ω» του Ολυμπιακού. Στον διεθνή γκαρντ έχουν δοθεί τα κλειδιά της πειραϊκής ομάδας.
Ουσιαστικά, στο μυαλό του Ίβκοβιτς ο Λαρισαίος θα είναι ο Μπομπ Μακ Κάλεμπ του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός εμφανίστηκε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας με τη φανέλα των Σκοπίων και κράτησε την μπαγκέτα των Σκοπιανών ως τον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Η μπάλα περνούσε από τα χέρια του σε όλες τις επιθέσεις κι εκείνος έπαιρνε τις κρίσιμες προσπάθειες είτε με σουτ είτε με διείσδυση. Με δεδομένο ότι ο Σπανούλης είναι καλύτερος σουτέρ και στο μπάσιμο έχει τον τρόπο του, ο Ίβκοβιτς τον έχρισε ηγέτη.
Απουσία με νόημα
Ο διεθνής γκαρντ ασφαλώς και αποδέχθηκε τις ευθύνες του ρόλου. Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός θα πετύχει τους στόχους του, ενώ υπογράμμισε την πίστη του στον Ντούντα και στους αδερφούς Αγγελόπουλους. Οι τελευταίοι, ωστόσο, έλαμψαν διά της απουσίας τους από την παρουσία του Ολυμπιακού. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, από την ημέρα που ασχολήθηκαν με την πειραϊκή ΚΑΕ. Τη διοίκηση εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας, αλλά η απουσία των Αγγελόπουλων σχολιάστηκε και μεταξύ των παικτών, καθώς ερμηνεύτηκε ως ξεκάθαρο μήνυμα της σταδιακής αποστασιοποίησής τους.


Σχολιάστε εδώ