Μικρά & ενοχλητικά

Πρώτη χωρίς τον Ζακύνθου

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει και για έναν ακόμη λόγο τη σημασία της. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια που δεν θα συμμετέχει ο τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Η παρουσία του ήταν πάντοτε σαρωτική και είναι βέβαιο πως η έντονη παρουσία και η καυστική του γλώσσα θα λείψει στους φίλους του, αλλά και στους… δημοσιογράφους που ποτέ δεν άφηναν λέξη του να πέσει κάτω. Σε αυτούς που δεν θα λείψουν, σίγουρα, είναι στους αποδέκτες των «φαρμακερών» του σχολίων!

Περιμένει επανόρθωση

Στην προηγούμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας κερνούσε γλυκά και την είχε σίγουρη στο τσεπάκι τη θέση του αρχιγραμματέα ο ευτραφής κληρικός του συνοδικού μεγάρου. Στη… στροφή όμως έχασε τη θέση από τον νυν αρχιγραμματέα. Αυτήν τη φορά περιμένει με αγωνία πως θα δικαιωθεί. «Για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους στη Σύνοδο», όπως εκμυστηρεύτηκε στο περιβάλλον του. Θα του κάνει ο Αρχιεπίσκοπος τη χάρη;

Μήνυμα στους… βιαστικούς!

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και κυρίως συγκεκριμένους δελφίνους που διόγκωσαν, λένε οι συνεργάτες του, το πρόβλημα της υγείας του έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως είναι γελασμένοι όσοι «περίμεναν να με κηδεύσουν ή να παραιτηθώ». Το πρόβλημα στον προστάτη, λένε στο περιβάλλον του, εξελίσσεται ομαλά και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Πιθανότατα θα επισκεφθεί ξανά τον Οκτώβριο το διαγνωστικό κέντρο στη Γερμανία για να βεβαιωθεί πως δεν θα χρειαστεί μία ακόμη επέμβαση.


Σχολιάστε εδώ