Μάτσικας: «Υπάρχουν ανάγκες για εξειδικευμένες θέσεις στο ΑΠΕ»

Ο Ηλ. Μάτσικας σημειώνει πως ποτέ το ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν έχει ζητήσει πρόσληψη ατόμων για να συμπληρωθεί ο αριθμός των οργανικών θέσεων, «αφού δεν υπήρξε ποτέ οργανόγραμμα».

Η επισήμανσή του προφανώς έρχεται ως απάντηση στο ψήφισμα των εργαζομένων του Πρακτορείου, που έκαναν λόγο για ανάγκες 100 ακόμη ατόμων στο ΑΠΕ, σε θέσεις που ποτέ δεν καλύφθηκαν. Σύμφωνα με τον Ηλ. Μάτσικα, «οι ανάγκες αφορούν μερικές εξειδικευμένες θέσεις (18), τις οποίες κατέγραψε η διεύθυνση όταν της ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να καθορίσει τις ανάγκες της εταιρείας στη βάση της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις ή αποχωρήσεις, αναλογία που ίσχυε τότε».

Επιβεβαιώνει επίσης ότι «συνταξιοδοτήθηκαν ή αποχώρησαν πάνω από 60 άτομα, ενώ ένας σημαντικός αριθμός προτίθεται να συνταξιοδοτηθεί το 2011 και το 2012» και ακόμη ότι το ΔΣ του Πρακτορείου «εξέφρασε την αντίθεσή του στην αποστολή λίστας με τα κριτήρια που αναφέρονται στην “εγκύκλιο”», τονίζοντας ότι η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο – γενικό διευθυντή. Πρακτικά, δηλαδή, αφήνει ο ίδιος ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποστείλει λίστα με «έφεδρους» δημοσιογράφους. (Λόγω της έλλειψης χώρου, όλη η επιστολή θα δημοσιευτεί σήμερα, Κυριακή, στο www.typologies.gr.)


Σχολιάστε εδώ