Λύση επιβίωσης ο Αναστασιάδης

Η νέα ήττα της ΑΕΚ από τη Στουρμ Γκρατς άνοιξε την πόρτα εξόδου για τον Μανόλο Χιμένεθ, παρά το 1,5 εκατ. ευρώ που απαιτείται για το διαζύγιο με τον ισπανό τεχνικό. Ο Σταύρος Αδαμίδης και οι συνεργάτες του το πήραν απόφαση.
Βγήκαν, μάλιστα, σε αναζήτηση του αντικαταστάτη. Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποτελεί για αρκετούς τη μοναδική λύση επιβίωσης για την Ένωση. Με την εμπειρία του και τη δυνατότητά του να εμπνεύσει κυρίως τους έλληνες παίκτες, ο Αναστασιάδης μπορεί να φέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα. Επειδή, όμως, η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη, στα Σπάτα εξέταζαν από το βράδυ της Πέμπτης τις περιπτώσεις του Νίκου Κωστένογλου και του Βαγγέλη Βλάχου. Τόσο επειδή έχουν μικρότερο κασέ, όσο και διότι θεωρούν ότι μπορούν να πάρουν πίστωση χρόνου από τον κόσμο. Ακούστηκε και το όνομα του Μάκη Χάβου. Αλλά θεωρείται αουτσάιντερ, διότι ουσιαστικά έχει δουλέψει μόνο έξι μήνες σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας.
Τρέχει για το δάνειο
Τον Αδαμίδη, πάντως, τον καίει περισσότερο η προοπτική του δανείου από ιταλούς και ρώσους επενδυτές. Αν και επίσημα η πληροφόρηση παραπέμπει σε δυνάμει ιδιοκτήτες της ΠΑΕ, στο ιδιωτικό συμφωνητικό γίνεται λόγος για σύμβαση δανείου. Προφανώς επειδή στα Σπάτα εκτιμούν ότι η είσοδος των υποψηφίων επενδυτών θα μπλοκάρει για κάποιο λόγο. Γι’ αυτό υπάρχει και πρόβλεψη ότι αν αποτραπεί η απόκτηση μετοχών, τότε η ΑΕΚ θα κληθεί να αποπληρώσει την προκαταβολή των επενδυτών μετά τον Μάρτιο. Μέχρι τότε, βέβαια, κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Για τον Αδαμίδη έχει σημασία να κλείσει αμέσως κάποιες τρύπες και να αποτρέψει τη διάλυση της ΑΕΚ. Διότι όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα, οι «κιτρινόμαυροι» όφειλαν να πληρώσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το ποσόν οι οφειλές προς τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Κατά συνέπεια, τα 2,5 εκατ. των υποψηφίων επενδυτών και η προοπτική ενίσχυσης του ρόστερ με παίκτες, κυρίως από το ρωσικό Πρωτάθλημα ή τη Λατινική Αμερική, μπορεί να αποτελέσει το οξυγόνο που θα δώσει παράταση ζωής στον «Δικέφαλο» και θα εξασφαλίσει χρόνο στον Αδαμίδη.


Σχολιάστε εδώ